fredag 29. juni 2018

Topp jentenavn 2018

Navnene som øker mest i popularitet i USA. På jakt etter et langt navn til babyen din? Vakre jentenavn som inneholder v. Kilde: Statistisk sentralbyrå. Emma der dette årtusenets mest brukte jentenavn , og har vært årets navn ni ganger. Navnet kommer fra tysk og betyr stor.


På guttesiden var Lucas mest brukt før Filip og Oliver. Emma er dette årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn ni ganger. Emma kommer fra tysk og betyr stor.


Det betyr den som holder i hælen, vernet av Gud. Her er ti på topp -listen: Ti på topp jentenavn. Jonas topper i Buskerud og Telemark. Oslo, noe vi mangler en god forklaring på. Sofie er helt nede på 20.


Topp jentenavn 2018

Ellers er Mathilde topp i Vest-Agder, Vilde i Sogn og Fjordane og Aurora i Finnmark. Her finner du listen over de mest populære jentenavnene her til lands i. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer. Finn de mest mest brukte navnene her!


Skjermbilde: SSB Litt om guttenavnet Jakob. Jakob er et bibelsk navn og tydeligvis viser trenden at bibelske navn er populært da både Jakob og Lukas er på topp , som begge er av bibelsk opphav. Eva øker nå i popularitet. Emma er ifølge SSB årtusenets mest brukte jentenavn og har vært årets navn hele ni ganger.


Lucas er på topp for femte gang, og er det mest brukte guttenavnet de siste ti årene. Trenden i Norge er, og har stort sett alltid vært, at man hovedsaklig velger barnenavn basert på trender og hva som er populært. Vi har topper til flere typer anledninger. Velg blant flere merker! Hakk i hæl følger Jackson på guttsiden, med ytterligere tre navn som begynner på J på topp ti: Jacob, Jayden og Jack.


Emma også populært i Norge På andreplass på jentelisten gjenkjenner vi Emma, som også er på topp 10-listen her hjemme. I hvert fall figurerer henholdsvis Elias og Noa på henholdsvis niende og åttendeplass på fjorårets guttenavnlister, men likevel et drøyt stykke bak lille fader Jakob helt på topp. På jentesiden finner vi derimot hverken Lönneberg-beboere som Ida eller Lina på topp tre, eller på topp ti for den del.


Fem nye jentenavn kom inn på topp 1listen. Det var Cleo, Adele, Penny, Mila og Hedda. Cleo endte høyest med en 83. Anna, Mariam, Mira, Tindra og Hedvig gikk ut av topp 100.


Eneste navn ut av topp var fjorårets rakett Saga. Alicia er ny på topp listen og stiger helt fra 21. Storesøster heter Adine Viola. Godkjente gutte- og jentenavn.


Et stort utvalg av topper i mange ulike modeller, finn din favoritt nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg