fredag 29. juni 2018

Kraftig ørebetennelse

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. Spør om ørebetennelse , øresus, fly og konsert. Jeg fikk en kraftig ørebetennelse på høyre øre lørdag 11.


Jenta vår har fått kraftig ørebetennelse , det ser ut til at det kommer igjen og igjen.

Nå er det visst så ille at trommehinnen kan sprekke. Det som er rart er at hun ikke har redusert allmentilstand eller feber. Forrige ørebetennelse hadde hun høy feber. Mannen glemte å spørre om hun kan være ut.


Hva kan man gjøre for å unngå ørebetennelse ? Ikke rens øret med vattpinner, kjemiske midler eller lignende. Husk: Ikke noe skal lenger inn i øret enn du kan komme med albuen! Har du hatt ørebetennelse før, bør du starte behandling igjen selv ved de minste symptomer.


Hvordan stiller legen diagnosen?

Mange vil forlange at barnet som har vondt får medisiner som virker. De fleste akutte mellomørebetennelser skal ikke behandles med antibiotika, men kun med saltvanns-nesedråper og Paracetamol som smertedempende og febersenkende. Madelenemie skrev: Yepp Men poenget var at det er litt malplassert, mener jeg fortsatt, å skrive sånn de gjorde. Og selv har jeg en bok, de ga meg. Jeg har hatt en kraftig ørebetennelse i mellomøret, der smertene var utholdelige, en konstant smerte.


Etter noen dager med smerte som bare ble verre og verre måtte jeg dra til Legevakt. Av legevakten fikk jeg antibiotika ( Apocillin ) og paralgin forte. Men det ble ingen endring i øret, jeg ble sengeliggende i flere dager. Sitter hjemme med skikkelig ørebetennelse.


Men nå har også deler av ansiktet mitt begynt å hovne opp! Jeg går på antibiotika (dalacin 300mg), og håper det hjelper. Noen erfaringer med dette? Dersom du får vansker med å gape opp.


Dersom du går på en antibiotikakur og ikke blir bedre etter 3-dager. Ved store svelgevansker. I slike tilfeller kan det være aktuelt at legen tar blodprøver for å fastslå om symptomene skyldes en annen sykdom, for eksempel kyssesyke. Har hatt en kraftig forkjølelse en ukes tid nå og slitt med veldig veldig tett bihuler. Buhu, det er jo så voooondt!


Kraftig ørebetennelse.

Jeg har notert ned at hun tilsammen har hatt feber mellom 3og grader dager de. Babyen mned for mned Du er her: Baby Mned for mned. Barnet kan sledes bre uforudsigelig de frste mneder. Akutt bihulebetennelse har typisk sympyomer som tett nese, smerter eller trykk over øynene eller i kinnet, eventuelt tannpine. I noen tilfeller kan man også ha feber og generelt føle seg i dårlig form.


En mild influensa kan kanskje ligne en forkjølelse, og en kraftig forkjølelse kan gi influensalignende symptomer. Typiske forkjølelsessymptomer er rennende eller tett nese, irritasjon i luftveiene og nysing, sår hals, trykk over bihulene, hodepine, noe feber og slapphet. Jeg har en engelsksetter, hann, som plages en del med sitt høyre øre. Det begynte for et år siden, da han fikk en kraftig ørebetennelse på høyre øret.


Så ille at trommehinnen var ødelagt. Fikk antibiotikatabletter, og ørerens. Holdt på i ca uker med ørerensingen, før han ble helt fin igjen, og trommehinnen voskte igjen. Det forebygger også ørebetennelse , halsbyll og sjeldne komplikasjoner som giktfeber. Feilkonstruerte ører.


Vi mennesker har en ganske rett hørselgang, mens hundens er kraftig bøyd. Antibiotika kan gi bivirkninger som diaré eller utslett. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg