fredag 1. juni 2018

Når kan man ta tidlig ultralyd

Ultralydundersøkelser i seg selv, er ikke noe Menneskeverd er imot. Man kan nettopp på grunn av ultralyd redde barn i mors liv, og det er fantastisk at dette er mulig. Men når det gjelder tidlig ultralyd , kan det se ut til at vi mister flere enn vi redder. Ultralyd i uke er best egnet til å oppdage Downs syndrom.


Hva er grunnene til å ta noen tidlig ultralyd ? I denne videoen gir jordmor Merete Arnøy svar på det meste du måtte lure på om tidlig ultralyd , og viser flere eksempler.

En tidlig ultralydundersøkelse kan gjøres fra uke og helt frem til det ordinære offentlige tilbudet som tilbys gratis ved sykehuset man er tilknyttet rundt uke 18. Dersom det ikke er medisinsk nødvendig skjønner jeg ikke at man tar tidlig ul. Tidspunktet for ultralydundersøkelsen vil avhenge av hvilken informasjon man ønsker. Man trenger ikke henvisning for å bestille time hos oss. Dersom du tror det er noe galt med svangerskapet bør du kontakte din fastlege for kontroll der.


Hvis du ikke har fått Helsekort ennå, går det likevel greit uten. Man måler fosterets størrelse (hode, mage og lårben) og bruker disse målene til å bestemme termin. Den individuelle forskjellen i vekst er liten i første delen av svangerskapet.


Du kan ta tidlig ultralyd når du ønsker, eg tok i uke 1 berre for å få bevis på at noko var der inne.

Men, terminen blir ikkje fastsatt før på ordinær ultralyd ca i uke 19. Dei kan sikkert sei sånn ca på tidlig og, men mulig ikkje meir nøyaktig enn dei terminane du allerede har komme fram til. Ta en telefon til lege eller jordmor for å avtale første svangerskapskonsultasjon så tidlig som mulig. Du velger selv om du vil foreta kontrollene hos lege eller jordmor.


Du bør få timeavtale innen en uke. Ta kontakt med den kommunale helsetjenesten for en oversikt over jordmødre i din kommune. Du blir innkalt til ultralydundersøkelse i svangerskapsuke 11–beregnet fra dato for siste menstruasjon, eller opplysninger fra ultralyd som er gjort tidligere. Morkaken lar seg lett undersøke med ultralyd. Man er spesielt opptatt av å finne ut hvor den ligger og om den fungerer normalt.


Ved rutineultralyd vil 5- ha en morkake som ligger nær indre mormunn, men bare vil ha en slik forliggende morkake ved fødselen. Noen som vet hvor langt på vei man må være for å kunne ta en privat tidlig ultralyd ? Ultralydsundersøkelser i seg selv er ikke noe Menneskeverd er imot. Br vi f gratis ultralyd i uke 12?


Vi tilbyr ogs tidlig ultralyd i tillegg til 3D4D ultralyd. Når ta tidlig ultralyd. Mange nsker ta tidlig ultralyd for se at alt s langt er i orden, fr man lanserer den store. Var overaskende hvor mye man kunne se på 3D ultralyd , bitteliten baby som hold armene delvis over fjeset,.


Mange syns det er for lenge å vente til uke 1 og for mange kvinner virker en tidlig undersøkelse beroligende. Du trenger ingen henvisning for å ta en tidlig ultralyd , og du kan ta den når du vil fra og med uke 6.

Slik sett er alle kvinner som har fått en positiv graviditetstest i målgruppen, sier Katrine Kirial. Det foretas tidlig ultralyd fra svangerskapets uke ½- 6. Stadig flere benytter seg likevel av muligheten til å se barnet som vokser i magen allerede før uke 18. Austad Diagnostikk tilbyr derfor tidlig ultralyd i Bergen, Stavanger, Førde, Oslo og Ulsteinvik. Tidlig ultralyd tilbys derimot per i dag ikke av det offentlige helsevesenet. Jordmødrene som foretar ultralydundersøkelsen får sjelden tilbakemeldinger om de har sett rett kjønn.


Namtvedt tror likevel at det er sjelden det gjøres feil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg