mandag 4. juni 2018

Mat gravide ikke kan spise

Mat gravide ikke kan spise

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. I enkelte deler av landet kan blant annet reinkjøtt fremdeles inneholde forurensning etter Tsjernobylulykken, og vil dermed inneholde noe radioaktivitet. Gravide bør ikke få i seg mer enn 40.


Mat gravide ikke kan spise

I svangerskapet bør du være oppmerksom på enkelte matvarer som kan inneholde mikroorganismer, fremmedstoffer eller miljøgifter som kan være skadelig for fosteret. Når du er gravid trenger du et kosthold som er variert og som gir tilstrekkelig av næringsstoffer. Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Maten du ikke skal spise når du er gravid. Bla videre for å lese om mat du ikke bør spise når du er gravid.


Spiser du sushi, røkt laks, myke oster. Mat som gravide kan spise. Mange tenker at det er sunt å drikke juice, men det kan være fornuftig for gravide som stort sett er tørste hele tiden å velge seg vann.


Det er nok lurt å ha et sukkerredusert kosthold. Mange gravide bekymrer seg veldig for hva de ikke kan eller bør spise , men generelt anbefaler jeg å heller fokusere på hva du bør få i deg denne perioden. Hvis ikke blir frykten for å spise spekemat så stor at du glemmer at du har spist frossenpizza til middag tre ganger denne uken, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør.


Tommelfingerregler for gravide og mat : Sjekk matportalen. Feil mat -produkter kan skade barnet, da det kan inneholde skadelige stoffer. Ikke spis rått kjøtt, og spis kun varme behandlet godkjent fisk og sjømat.


Husk å sjekke hvilke typer sjømat du kan spise da det finnes noen unntak. Kan gravide spise rå egg? Er det risikabelt å spise medium stekte hamburgere på restaurant?


Hvorfor skal gravide bare spise fersk røkelaks? Stemmer det at gravide ikke bør spise fisk? Ved å spise meieriprodukter som melk, ost og yoghurt hver dag kan det økte behovet ved graviditet og amming dekkes.


Mat gravide ikke kan spise

Måseegg kan inneholde miljøgifter, og bør ikke spises. Sopp fra områder som har blitt utsatt for radioaktivt nedfall bør ikke spises. I de tre siste månedene trenger du to mellommåltider ekstra og gjerne to frukt.


Du trenger mest mat i dette trimesteret fordi det er i denne perioden barnet vokser mest. Dette er det gjennomsnittlige økte behovet sammenlignet med før du ble gravid. Noen kan spise mer og noen kan spise mindre, dette kan variere gjennom svangerskapet. Noen tror at ammende ikke kan spise mat som de ble anbefalt å unngå som gravide , for eksempel muggost og kjøtt som ikke er gjennomstekt.


Men du kan fint spise disse matvarene når du ammer. På samme måte er det noen som tenker at de ikke bør spise mat som barnet ikke bør få i seg, som honning, for eksempel. Alle ammende kan spise honning.


To måltider sjøfisk per uke kan være gode kilder til Omega-fettsyrer, som er viktige for hjernens utvikling. Som gravid forbrenner man sukker på en annen måte enn en ikke - gravid , og noen får svangerskapsdiabetes. Tilskudd av folat er særlig viktig tidlig i svangerskapet.


Du kan gjøre mye ved å tilpasse kostholdet ditt og spise mer jernholdig mat. Så hva er egentlig riktig jernholdig mat for gravide ? Ernæringsekspert Linn Anne Bjelland Brunborg. Kvinner i fertil alder, gravide og ammende har et høyere behov for jern enn andre.


Utenlandske egg kan inneholde salmonella, og bør bare spises hvis de er hardkokte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg