torsdag 21. juni 2018

Hpv virus symptomer

Noen av disse typene kan medføre vorter på fingre og tær, men cirka av disse typene smitter gjennom seksuell kontakt. Symptomer og forløp. Hos over går infeksjonen over av seg selv etter ½ - ½ år, men hos om lag blir det en persisterende infeksjon som gir risiko for kreftutvikling.


De ulike typene klassifiseres som høyrisiko eller lavrisiko med tanke på kreftutvikling. Vel av disse virustypene forekommer i slimhinnen i underlivet.

De fleste er ufarlige og gir ingen symptomer. Hver hudcelle produserer tusenvis av virus , og ved intim kontakt kan det oppstå små rifter i hud og slimhinner slik at viruset kan overføres. Virus overføres også ved seksuell kontakt. Kvinner som har født mer enn tre barn og fått barn før de var år, har økt risiko. Tidligere strålebehandling, for eksempel i forbindelse med kreft i underlivet, nyrer eller urinveiene.


Dersom slike symptomer skulle oppstå og ikke forsvinner etter tre uker, bør man oppsøke lege. Mer enn 1typer av human papilloma virus eksisterer.

Du må i så fall betale for vaksinen av egen lomme. Vaccination er den bedste beskyttelse mod HPV. For kvinner i alderen 25–år har vi et screeningprogram, Livmorhalsprogrammet. HPV smitter veldig lett.


The virus is transferred primarily by skin-to-skin contact. Kan det være lurt å vaksinere seg? Kreft uansett form, er en hard og vanskelig sykdom. Den kan redusere livskvaliteten betraktelig før, under og etter behandling. Når vaksinen settes tror kroppen at det kommer en trussel,.


Opptil av alle kvinner og menn vil få infeksjonen på et eller annet tidspunkt i livet. Det gir ingen symptomer ,. Men kondomer gir ikke full beskyttelse mot viruset. Altså er det mulig å få virus på fingrene dine og spre det til en annen person på den måten. Die Viren sind auf Schleimhäuten im Genitalbereich zu finden.


Meistens verschwinden die Viren von selbst wieder.

Opp mot av alle seksuelt aktive vil på et tidspunkt i livet være smittet. Några typer kan ge cellförändringar som i ovanliga fall kan leda till cancer, framför allt i livmoderhalsen. I visse tilfælde bliver infektionen dog kronisk, og i så fald kan infektionen medføre celleforandringer og siden hen kræft. Dette er et tegn på lav-risiko HPV. Oral kreft også er forbundet med høy risiko HPV.


Skiltet og symptomer på kreft i munnhulen er lik de for andre forhold. Kontakt legen din hvis du har noen av symptomene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg