torsdag 15. november 2018

Sukker kalorier

Finn ekte, modne kvinner som vet hva de vil ha i disse gratis dating sites! Ikke kast bort tid med dumme jenter! Møt ekte kvinner i premium-dating sites. Hjælp til vejning af sukker (baseret på et gennemsnit af mærkevarer) Du kan bruge knappen herunder til at fjerne udvalgte kolonner. Kcal i 1gram produktet.


Søtningsstoffer som skal erstatte sukker har gjerne få eller ingen kalorier , men kan også komme med en lei bismak.

Derfor finnes det et marked for sukkererstatninger som smaker likere vanlig sukker , men som har færre kalorier. Et slikt søtstoff er sukkeret tagatose. Ble lite brukt før men har økt veldig i de siste år. Veldig mye av det sukkeret vi spiser får inn gjennom ferdigmat. Noen kommer jeg innpå i egne artikler.


Muffins inneholder generelt mye sukker , fett og kalorier. Men i de muffinsene som er å få kjøpt i de største matvarekjedene, er det faktisk mest av det sunne fettet og ikke så mye mettet fett. Karameller, krokodiller, lakrisrundinger, colaflasker, sure føtter - vi eeeeeelsker smågodt!


Men, som de fleste sikkert er klar over, er ikke akkurat smågodt noe du bør spise hver dag, eller store mengder av, da bitene gjerne inneholder mye sukker , fett og kalorier.

Coca-Cola zero er kanskje det mest kjente zero-produktet, og inneholder verken sukker eller kalorier. Matkontrollen har sjekket andre produkter som kaller seg zero, og som mange kanskje kan. De energigivende søtningsstoffene gir blodsukkerstigning og en del kalorier. Både vanlig sukker , fruktose og sukkeralkoholene (som slutter på – ol) gir 5- kalorier per gram.


Når det gjelder fruktose bør du ikke spise mer enn gram daglig, som utgjør ca. De fleste rødviner og hvitviner har langt mer kalorier fra alkohol enn fra karbohydrater. Sukker og kalorier i vin. Kalorier i øl, vin og brennevin.


Alkohol inneholder, på linje med sukker , såkalte tomme kalorier. Da kan det fort bli en del ekstra kalorier , fett og sukker. Spiser du ti pepperkaker om dagen – noe som egentlig er ganske lett å få i seg – får du i deg 3kalorier ekstra.


Dette er like mye som en liten lunsj, men metter langt dårligere fordi pepperkaker inneholder lite fiber og protein. Mens de fleste fiberrike matvarer hjelper til med vekttap, er dadler ikke kalorifattig. Dette er på grunn av deres høye karbohydrat- og sukkerinnhold. Dadler har 2kalorier per 1gram, og nesten gram sukker.


Dadler og tørket frukt er tettere enn frisk frukt. Ingen næring, mange kalorier. Et lite glass rødvin (dl) inneholder omtrent kcal, og et glass øl (liter) inneholder 1kcal.

Til sammenligning inneholder et lite glass ferskpresset eplejuice (uten tilsatt sukker ) omtrent kcal og et glass alkoholfritt øl omtrent kcal. Skipper lakrisbåter: 1kalorier er gram godteri. Kick lakris: 1kalorier er 3gram godteri. Lakris består som regel av sukker og hvetemel, altså karbohydrater som gir lavere kaloriinnhold enn fettrik.


Begrens inntaket av tilsatt sukker til mindre enn prosent av det totale energiinntaket (energiprosent) ditt. Siden det er stadig flere av oss som veier for mye, og ettersom de fleste får i seg mer enn nok sukker og kalorier , har vi latt sukker, kalorier og mettet fett trekke ne mens protein og kakao. Det tilsvarer båter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg