torsdag 8. november 2018

Nyttårsmiddag med barn

Vi i min vennegjeng som har barn på samme alder, samler oss enten hjemme hos noen eller på en hytte. Det blir laget fest for barna , hvor de får pynte seg, spise, leke, gå nyttårsbukk og ha stjerneskudd og alle voksne er med , forteller Gravdal til Foreldre. Hvis gjengen er på en hytte, er det lek i snøen i tillegg. Etter vi fikk barn har selvfølgelig våre tradisjoner på nyttårsaften forandret seg.


Nyttårsmiddag med barn

Men en tradisjon tviholder vi på, nyttårsaften skal være en festaften. Festen fylt av kaos, venting, lek, latter og moro. Vi har tenkt å invitere til nyttårsfest i år.


Blant gjestene er det barn fra 4-år. Da jeg vokste opp var nyttårsaften en festdag,men maten vi fikk var veldig voksen. Tenkte å gjøre noe med det når viv selv skal ha gjester. Trenger tips til hva som er egnet til festmat for barn. Vi starter denne menyen med crudo med laks og avokado.


Nyttårsmiddag med barn

Vin til rå fisk, sashimi og sushi er et kapittel for seg selv, men riesling eller gewüztraminer kan passe bra. Hvite viner med en sommerlig, frisk sitrusduft og-smak, som Chablis, Sancerre og Muscadet sur lie er noe du bør vurdere. Skjær agurken i tynne strimler med en osthøvel. Bland crème fraîche med sitronsaft og finrevet sitronskall. Smak til med salt og pepper.


Salte og pepre laksefileten. Varm ei panne og tilsett oljen når pannen er varm. Legg laksefileten i panna og stek ca. Kalkun er noe de aller fleste barn liker og derfor hyggelig mat å invitere på.


Nyttårsmiddag med barn

Med en nydelig saus, god stuffing og en klassisk waldorfsalat er sjansen stor for at både store og små rundt bordet blir både glade og mette. Men det er ikke alltid like lett å steke kalkun. Enten man ønsker en rolig kveld med et vennelag eller en større fest, er gjerne måltidet med på å sette en ekstra glans på hele kvelden. Her gir vi deg forslag til tre-retters menyer med kalkun, reinsdyr eller lam som hovedrett. Finn din favorittmeny.


Mias Mat: Torsk med bacon, kålrabistappe og persillesmør. Mia fra matbloggen Mias mat planlegger å servere torsk til middag på nyttårsaften. I min familie er ikke torsk en del av maten vi serverer i forbindelse med julefeiringa, og fiskeglad som jeg er, ønsker jeg å kompensere for dette på nyttårsaften, forklarer hun.


Dere vil i så fall få vite om det. Jeg synes det er godt med fisk etter mange juemiddager med kjøtt og flesk tronende midt på tallerkenen. Så til forrett serverer jeg også gjerne noe fra havet.


Her har jeg samlet et knippe med forretter til inspirasjon, laget på råvarer med en fortid både fra hav og beitemarker. Hjemme har vi hatt flere forskjellige retter på denne dagen, fra mange års tradisjon med pinnekjøtt på hytta, en kalkun innimellom, buffeter som var enkelt med mange gjester og når vi hadde små barn , en spesiell spaghettirett innimellom de siste årene og gryteretter som varmer på kvelden. Den nov blir det, i sammarbeid med JVB, satt opp bussrute fra Rennefjellkrysset kl10. Underlag med oppgaver til barnas nyttårsmiddag ! Ventingen på tolvslaget kan bli lang og de voksne bare spiser og spiser og prater og prater… Dekk på med fine underlag med pusleoppgaver til barna og legg en haug med fargeblyanter og tusjer på bordet. Alpene med barn stiller spesielle krav til reisen og hvor man bor.


Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere. Her har vi satt sammen forslag på menyer med ulike råvarer som biff, kalkun og hummer, til hjelp og inspirasjon. Her bør det være noe som faller i smak hos de aller fleste av oss.


Velg den menyen til nyttårsaften som frister mest eller sett sammen din egen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg