onsdag 14. november 2018

Få fastlege

Du kan også velge fastlege i en annen kommune enn der du bor. Personer som har flyttet innenfor Norge, og meldt flyttingen til folkeregisteret, kan få tilbake tidligere fastlege om de flytter tilbake til opprinnelig kommune innen tre år. Når du selv gjør et fastlegebytte på helsenorge.


Lær mer om fastlege , bytte av fastlege , egenandel ved fastlegebesøk og fastlegekontakt via helsenorge. Her kan du finne og bytte fastlege , og se hvem som er fastlegen din nå.

Bytte fastlege - Min fastlege. Du kan bytte fastlege to ganger per kalenderår. Hva skjer med journalen min hvis jeg bytter fastlege ? Journalen din vil IKKE bli automatisk overført til din nye fastlege. Hvis du ønsker at din nye lege skal få tilgang til journalen din, så må du ta kontakt med din tidligere lege og be han eller henne sende journalen din til ny lege.


Hvordan bytte fastlege Finn en fastlege på Legelisten. Her finner du en oversikt over alle fastleger i Norge, med brukervurderinger og gode filtreringsmuligheter som kan hjelpe deg å finne ut hvilken fastlege som passer best for deg. Søk blant alle fastlegene her.

Om du trenger å få fornyet en eller flere eksisterende resepter kan også du be om dette på HelseNorge. Her finner du tjenester som hjelper deg å følge opp din egen helse. Dette gjør du digitalt via HelseNorge.


Etter hvert kan du benytte flere tjenester på vegne av dine barn og de som har gitt deg fullmakt. Du vil få et brev fra HELFO med informasjon om hvordan du går fram, dersom du ønsker å bytte fastlege. Dersom du tidligere har vært tilknyttet en fastlege som i dag har full pasientliste, og du har flyttet tilbake til kommunen etter en periode, som ikke overstiger tre år, har du rett til å bli tatt inn på listen igjen. Du trenter ikke lenger henvisning fra lege til behandling hos fysioterapeut. Du må betale en egenandel når du oppsøker fastlege , med mindre du har frikort.


Som pasient har du rett til å få informasjon om din helsetilstand og om behandling på et språk du forstår. Du har også rett til selv å gjøre deg forstått. Narkotikatester og graviditetstester. I slike situasjoner gir bestemmelsen fastlegen en rett til å kreve at kommunen fatter vedtak om at personen strykes fra listen. Dersom en fastlege krever å få flyttet en person fra sin liste, skal dette etterkommes av kommunen, så lenge de aktuelle forhold kan dokumenteres av legen.


Studentene er gjennom hele studiet jevnlig i kontakt med pasienter, og det legges vekt på at praksisen skal være så allsidig som mulig. Turnustjenesten på år er ikke lenger obligatorisk, men er en del av spesialistutdanningen. Hvis du skal jobbe som fastlege eller i kommunal legevakt, må du ha gjennomført turnus.


Regelverket åpner for at en pasient kan be om å få sin journal oversendt til ny fastlege , men det er ingen automatikk i at journalen skal sendes over.

Dersom pasienten ønsker at journalen skal følge med over til ny fastlege , kan den opprinnelige fastlegen kreve kroner for dette fra pasienten, sier Lislien. Når du velger fastlege på Helse Norge, så kan du samtidig se hvor mange pasienter de forskjellige fastlegene har på sine lister. Spørsmålet som da er naturlig å stille seg er om det er lurt å velge en fastlege med mange pasienter, eller en fastlege med få pasienter. Det er ikke noe klart svar på dette.


D-nummer tildeles personer som ikke fyller vilkårene for å få tildelt ordinært fødsels- og personnummer. Slik går du fram for å få fastlege. Du kan velge fastlege , men legen må ha ledig kapasitet og være med i fastlegeordningen. Jeg er nå flyttet til en ny kommune og leter etter en ny fastlege. Det viser seg at alle legene i bydelen jeg bor i er fullbooket og har lange ventelister.


Det jeg lurer på er hvordan inntaket foregår, jeg har ne. LEGEKRISE: I hele sommer jobbet Åsnes tillitsvalgt fastlege Martin Chapman med omorganiseringen av legetjenesten i kommunen. Vi oppfordrer derfor alle som bor eller oppholder seg i Bodø kommune over lengre ti om å bytte til en fastlege her. Formålet med fastlegeordningen er at alle som ønsker det skal kunne få en fast allmennlege å forholde seg til. Fastlegeordningen er frivillig.


Fastlegen har plikt til å prioritere innbyggere på egen liste. Hvis du ikke ønsker å være med i fastlegeordningen, må du selv finne en allmennlege å gå til. Hvis du oppsøker en fastlege som ikke har deg på sin liste, må du betale en noe høyere egenandel.


Du finner tjenesten vedr. Medisinsk utstyr og hurtigtester.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg