torsdag 15. november 2018

Rus og psykisk helse

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Hælspore, urolige ben, fotsopp, hallux valgus, benhinnebetennelse? Rask levering - dagers åpnet kjøp. Men kongressen retter seg også mot områdene oppvekst, skole, arbeid og bolig.


ROP-feltet engasjerer mange fagfolk på den ene.

Motiverende intervju (MI) Overvekt og fedme. Rus og avhengighet. Sosial ulikhet i helse. Svangerskap, fødsel og barsel. Hvis du har samtidig ruslidelse og psykisk lidelse - dette blir ofte kalt ROP-lidelse på fagspråket - må behandlingen settes inn fra begge kanter samtidig:.


Det er viktig å redusere psykiske problemer – og øke mestringen av dem – for å få kontroll med bruk av rusmidler. Gir tjenester til mennesker over år med problemer knyttet til rus og psykisk helse.

Arbeider i ambulante team, og kan besøkes på Nodelan. Pakkeforløp for psykisk helse og rus. Finn ut hva det betyr for deg som pasient eller pårørende.


På disse sidene gir vi deg informasjon om kommunens tilbud til deg med rus - og psykiske helseplager, og til deg som er pårørende. Tilbudet ved rus - og psykisk helsetjeneste er for alle som bor eller oppholder seg i Ås kommune, og som er over år. Er du under år, kan du kontakte helsestasjonen for ungdom for å få hjelp. Brukerrådets viktigste oppgave er å være med på å utforme og kvalitetssikre tjenestetilbudet innen psykisk helsetjeneste og rus.


Kontaktinformasjon kommer. Psykisk helse og rus er et tilbud til deg som trenger noen å snakke med – enten for din egen del, eller som pårørende, venn, nabo, kollega eller fordi du er bekymret for noens psykiske helse. På dagtid er telefonen alltid bemannet. Ved akutt selvmordsfare kan fastlege og legevakt kontaktes.


Dersom fagfeltet Psykisk helse og rus interesserer deg og du har fagkompetanse innen feltet, er Oppfølgingstjenester for Psykisk helse og rus et spennende tjenesteområdet i Bærum kommune. Hvilke hjelpetilbud har vi? Individuell kontakt.


Deltakelse i gruppe. Mer om lavterskel rus og psykisk helse.

Telefonnummer Lavterskel rus og psykisk helse : tlf. Team senter for rehabilitering og aktivitet. Rådet for psykisk helse er en frittstående paraplyorganisasjon, med medlemsorganisasjoner, som skal være en pådriver for god psykisk helse. Spesialisthelsetjenesten skal støtte opp om arbeidet i kommunene og gi tilbud om utredning og behandling av mer alvorlige tilstander. Rådgivning rus og psykisk helse er en åpen og tilgjengelig tjeneste som kan bistå med kartlegging, kortvarig oppfølging og eventuell henvisning til andre aktuelle hjelpeinstanser for innbyggere i kommunen over år.


Målgruppen vil være personer med utfordringer knyttet til rus , psykisk helse eller andre sosiale problemer. De skal sikre samhandling mellom brukeren, pårørende, fastlege, spesialisthelsetjenesten, kommunale helse - og omsorgstjenester og andre relevante aktører. Klinikken har også noen landsfunksjoner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg