fredag 9. november 2018

Kul etter hpv vaksine

Omtale av de viktigste bivirkningene for den enkelte vaksine finnes i Del Vaksiner mot de enkelte sykdommene i Vaksinasjonsveilederen for helsepersonell (FHI). En mer detaljert oversikt over mistenkte bivirkninger etter ulike vaksiner finnes i pakningsvedlegget og i preparatomtalen (SPC) for vaksinen. Fredagen samme uke begynte jeg å få en kul ved stikkstedet, som blir større for hver dag. I skrivende stund er kulen unødvendig stor etter min mening.


Den er ikke spesielt øm, jeg måler ikke feber og har heller ingen andre symptomer. SVAR: Hei Takk for at du skriver til ung.

Den vanligste meldte bivirkningen av HPV ‐vaksinene er hevelse og ømhet i armen der vaksinen er satt. Noen får også en kul litt overfor innstikkstedet. Vaksinene får kroppens immunsystem til å danne motstandsstoffer (antistoffer) og beskytter mot HPV -type 1 og 18.


HPV - vaksine – hvem bør vaksineres og hvordan beskytter vaksinen? Viruset kan føre til livmorhalskreft eller forstadier til livmorhalskreft. Skal du betale for HPV -vaksinen selv er det rundt kr 1. Før vaksinasjonen vil helsesykepleier spørre om barnet er friskt og om det har hatt reaksjoner etter tidligere vaksiner. Husk å informere helsesykepleier dersom barnet har allergi eller andre helseproblemer.


Har barnet nylig fått et legemiddel eller vaksine utenom barnevaksinasjonsprogrammet må det også opplyses om dette.

Revaksinasjon etter kort tid (mindre enn 2-år) fører ofte til dårligere antistoffrespons enn ved første gangs vaksinasjon, og betydelig økt risiko for bivirkninger. For personer med funksjonell eller anatomisk miltmangel anbefales det å vurdere revaksinasjon med PPVetter år på grunnlag av antistoffnivå i serum. Vaksinering mot HPV vil utvilsomt være et svært effektivt og godt verktøy i kampen mot livmorhalskreft, sier hun. Følger jentene videre.


HPV -vaksinen er en relativt ny vaksine i det norske barnevaksinasjonsprogrammet, og den beskytter mot livmorhalskreft – en kreftform som særlig rammer unge kvinner. Etter konisering øker risiko for prematur fødsel til rundt prosent. Hvor mange tar HPV -vaksinen? De som av ulike årsaker ikke har rukket å fullføre de tre dosene, må betale selv. Han spekulerte i om hpv - vaksine til gutter ville være Høies joker i valgkampen.


Nå går altså Høie inn for hpv - vaksine også til gutter, fire måneder før valget. Nygård sier til Dagens Medisin at effekten av vaksinen i Norge vil bli tydeligere etter hvert. Vi kan forvente at prosent av livmorhalskreft-tilfellene blir borte, sier. Ved å fastslå at HPV har en kreftfremkallende rolle i noen former for brystkreft, øker muligheten for å forebygge denne krefttypen ved å tilby vaksine mot HPV fortsetter han.


HPV er den vanligste seksuelt overførbare infeksjonen blant kvinner og menn. Om lag prosent av befolkningen er til enhver tid smittet. HPV virus bak økning av kreft i mandler og tungebasis.


I de seneste tiårene har det imidlertid vært en betydelig økning i antall tilfeller av kreft i mandler og tungebasis. I svært sjeldne tilfeller kan noen få alvorlige allergiske reaksjoner etter vaksinasjon.

Symptomer på dette er elveblest (kløende utslett, blemmer) over hele kroppen og pusteproblemer. De farligste allergiske reaksjonene kommer raskt etter vaksinasjon, og derfor må du vente på vaksinasjonsstedet i minst minutter etter vaksinasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg