fredag 2. november 2018

Første mensen etter fødsel

Fra humørsvingninger til alle hygieneprodukter som finnes å velge mellom. Humørsvingninger og mensensmerter? Lær om din første mensen her! Finn informasjon her! Les mer om det her!

Få oversikt over din menssyklus. Lær deg mer om mens og din syklus. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Hvordan var deres første mens etter graviditeten?


Mye mer enn jeg gjorde før jeg ble gravid. Når jeg sitter på do så bare renner og renner det. Kvinner som ikke ammer får menstruasjonene sine tilbake etter cirka - uker etter fødselen.

Ammer man så kan det ta -måneder til mensen kommer tilbake (hos enkelte enda litt lengre). Renselse etter fødsel. Blødningene man opplever etter fødsel er altså ikke menstruasjon, men en renselse.


Ifølge gynekologen skyldes disse blødningene at det ble dannet en sårflate da morkaken løsnet og kom ut ved fødselen. Etter fødselen , vil kroppen din langsomt starte prosessen med å komme tilbake til normalen. Hvis du lurer på noe i forbindelse med menstruasjon etter fødsel , har vi samlet det du trenger å vite her. Menstruasjon etter fødsel.


Du trenger altså ikke å bekymre deg - verken om mensen dukker opp etter kort ti eller om den lar seg vente på. Noen kvinner får menstruasjon kort tid etter at blødningene etter fødsel stopper, mens andre må vente i opp til et år før mensen kommer tilbake. Begge deler er like normalt, sier Lunøe Jæger. Er det normalt at mensen varer i to dager første gang?


To uker etter jeg hadde mensen sist gang fikk jeg noe brunt som varte i 2-dager. Kan eg likevel være gravid sjølom eg bruker pillen? Jeg fikk mensen igår for ca andre gang etter fødsel , denne gangen mye værre en noen sinne. Jeg tilbrakte hele gårsdagen og natten i fosterstilling på sofaen og det er like grusomt i skrivende stund.


Jeg har aldri opplevd maken til vårflom jeg!

Etterhvert gav jeg opp mine bind og gikk over til babyen min sine. Jeg fikk første mens 8uker etter fødsel selv med fullamming, ble skikkelig skuffa #128514; blødde nok som en vanlig mens når jeg ikke bruker prevensjon. Selvom jeg bruker cerazette nå.


Men husker fra første fødsel at da jeg fikk tilbake mensen så var den normal med engang. Gikk ca år til jeg fikk den tilbake da også. Er det vanlig å oppleve stor endring i fruktbarhet etter fødsel ? Du er den samme personen – både før og etter en fødsel. Dersom du ble relativt raskt gravid med første barn, går det ofte like kjapt med nummer to og tre.


Men dette forutsetter at alt er ”normalt” hos begge parter, sier Hausken. Samtidig kan nybakte foreldre oppleve nye utfordringer med søvn, amming og som par. Er ca mnd siden og jeg blør så ekstremt mye nå på 3. Lurer på hvordan kroppen var rett før dere fikk mensen for første gang etter fødsel. Her har det vært mensmurringer ganske lenge og litt kort lunte ;-). Det bare renner ned i do.


Hvor fort kan man bli gravid etter fødsel ? Likevel for de som ønsker et nytt barn raskt etter fødsel er det greit å vite hvor fort man kan bli gravid. Gravid etter fødselen. Ifølge Stoum brukes bregrepet ammeprevensjon også fordi melkehormonet prolaktin hemmer eggløsning.


Og kvinner som fullammer og ikke gir annen næring til barnet, har som regel ikke eggløsning de første seks månedene etter fødsel. Etter dette er det mer usikkert å bruke amming som prevensjon. Spiralen kan settes inn i forbindelse med svangerskapsavbrudd. Innsetting av spiral etter fødsel må skje umiddelbart (innen timer) eller etter minst uker. Tidligere anbefalte vi at kvinnen burde kjenne etter om spiraltrådene var på plass etter de første menstruasjonene.


Bruk av hormonspiral. Du som har fått barn, bør få et hjemmebesøk av jordmor i løpet av de tre første døgnene etter hjemreise. Du får besøk av helsesykepleier den syvende til tiende dag etter fødselen.


Helsestasjonen gir også tilbud om oppfølging av barnet for å forebygge sykdom. Dette skal skje etter et fast program.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg