torsdag 1. november 2018

Oppvarming av morsmelk

Oppbevaring av morsmelk. Hvor lenge kan utpumpet morsmelk oppbevares, og hvor går grensen går for om den kan gis til barnet? Det kommer an på flere faktorer, blant annet barnets alder og helse, om det kun får pumpet melk, eller om det får pumpet melk en gang i blant. Da blir ikke temperaturen på melka for høy (det vil man ungå fordi en del næringsstoffer ødelegges av oppvarming - å blande den så barnet ikke skåldes er ikke noe problem).


Den enkleste og sikreste måten å varme opp melk på, er å bruke en flaskevarmer.

Vi anbefaler ikke bruk av mikrobølgeovn, ettersom det har en tendens til å skape ujevne varmepunkter. Jeg lurer på hvis jeg pumper og feks legger flaske i kjøleskap eller fryser noe, så skal det da varmes opp til ca grader i feks vannbad når baby. Dere som gir morsmelk på flaske (og kun dette, ingen mme). Har dere med termos med varmt vann og lager til et eget vannbad? Ved oppvarming vil de fleste av bakteriene i maten dø.


Men, når maten står for lenge på bordet eller i et varmt kjøleskap kan noen bakterier danne sporer. Oppvarming av morsmelkerstatning.

Mikrobølgeovn varmer blandingen ujevnt og steder med varmere melk vil gi barnet forbrenninger. Hold flasken under varmt vann i noen fåminutter for å få den opp til romtemperatur. Bytte morsmelkerstatning. Amming av barn med spesielle behov Tining og oppvarming av morsmelk p sykehus.


Bevar verdifulle nringsstoffer nr morsmelken varmes opp Rask og enkel rengjring. Hvis det er mulig å gi barnet noe morsmelk ved siden av morsmelkerstatning, er det likevel veldig bra, fordi morsmelken inneholder noen komponenter i tillegg til næringsstoffer som er gunstige for barnets utvikling. Mange opplever et forventningspress knyttet til amming, ikke minst en forventning til egen prestasjon som ammende mor. Melken kan forandre seg på smak etter ved lang tids frysing - smak på melken selv før du gir den til barnet. Morsmelken kan oppbevares i fryser 3-måneder.


Mikrobølger kan gi ujevn oppvarming og skade melkens beskyttende egenskaper mot infeksjoner. Mer om oppvarming av morsmelk. Barnet mitt vil ikke die, han bare skriker når jeg prøver å legge han til. Det kan være flere grunner til at et barn vegrer seg for å ta brystet.


Hva skal jeg gjøre? Vegringen kan vare fra ett måltid og opptil flere dager.

Med MME spiller det selvfølgelig ingen rolle hvordan du varmer den. Varm aldri opp morsmelkerstatning i mikrobølgeovn. Du kan gjøre det ved å følge gode fremgangsmåter for oppbevaring og oppvarming av morsmelk. Her har vi samlet tips om holdbarhet på brystmelk, tilvenning til flaske, sittestilling, sterilisering og renhol flaskenekt, puppenekt, oppvarming og mye mer.


Hvordan skiller oppvarming av mat i mikrobølgeovner seg fra tradisjonell oppvarming ? Reduseres næringsinnholdet i maten? Blir sykdomsfremkallende bakterier drept? Hvilken type emballasje er egnet?


Er det strålefare i forbindelse med mikrobølgeovner?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg