onsdag 7. november 2018

Ovnsbakt laks og grønnsaker

Prøv deg på en lakseburger neste gang du setter på grillen. Vi har oppskriften. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Lettvint og sunnere festmiddag som passer hele uken.

Sausen er basert på Lett Crème Fraîce og en blanding av friske urter. Fisken blir fantastisk god etter å ha hvilt i en marinade av limesaft og hvitløk før den stekes i ovnen. Bland olivenolje, timian, oregano og grønnsaker i en bolle, og ha blandingen over i en ildfast form.


Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. Stek i stekeovnen i ca. Server med lettrømme.


Baker du fisken i stekeovnen kan du raskt tilberede mat til mange, med et flott resultat.

Dette er en rask pastarett som vi tror fort blir en favoritt rundt middagsbordet. Den tar ikke mer enn minutter å lage. En enkel og fin middagsutfordring for husets ungdommer å prøve seg på. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb.


Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande. Middagspai med laks og spinat. Pai er perfekt om du har grønnsaker du vil bruke opp, fordi det meste passer i en pai. Lag gjerne en stor, da den er like god dagen etter! Denne enkle retten med laks og ovnsbakte grønnsaker passer perfekt til en travel hverdag.


Sett grønnsakene i ovnen mens du dekker på og steker fisken. Denne retten er superlett å lage, forteller matblogger og kostholdsveileder Ida Nyborg. Nyborg står bak bloggen All den rare maten, og ble plutselig veldig lei en dag hun og kjæresten skulle spise laks til middag. En lettvint og smakfull rett, som ikke tar lang tid å lage.


En litt annerledes grateng, med rød fisk, grønnsaker og uten makaroni. Det er utrulig enkelt og krever få ingredienser, men det er så godt! Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Ovnsbakt laks og grønnsaker er noken av dei bedre middagene eg får.


Bakt laksefilet med grønnsaker En alt-i-ett-form i ovnen er lettvint middag.

Deilige grønnsaker , noen fiskestykker, tilsett litt sitronsaft og krydre med pesto, og vips - en herlig middag som du kan servere fullkornspasta eller kokte poteter til. En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. Tidsbruk, antall porsjoner og delingsmuligheter. Fordel grønnsaker og fisk i varme tortillas.


Ha på rømme, tacosaus og frisk koriander. Rull sammen, og server. Tips: Bruk hjemmelaget tacokrydder, grove tortillas og ekstra lett rømme for en enda sunnere laksetaco. Thai fiskesuppe med laks i rød curry. Den andre varianten på lista er også superenkel.


Laks smaker nydelig i supper. Det er bare å skive opp litt sitron og appelsin og legge på litt rosmarin. Du kan selvsagt bruke tørket rosmarin også.


Superkokk Bent Stiansen står for den siste varianten. Det er i utgangspunktet en ørret, men den kan byttes ut med laks. Ovnsbakte middagsretter er noe av det enkleste du kan lage. Enkelt og utrolig smaksrikt, og ikke minst veldig sunt.


Varier grønnsaker etter ønske og server med kokte poteter. Grønnsaker og fisk i folie I disse grillpakkene kan grønnsakene varieres i det uendelige, og all slags fisk kan brukes. Her har vi brukt laks og torsk og squash, løk og asparges.


Kilde: Eksportutvalget for fisk. Men hvordan sørger du for at laksen ikke blir tørr? Og hva kan du servere til?


Sjekk vår lakseguide - og få masse inspirasjon fra våre gode oppskrifter på ovnsbakt laks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg