torsdag 22. november 2018

Spiseforstyrrelser behandling

Spiseforstyrrelser behandling

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Spesialenheter for spiseforstyrrelser. Dette er spesialisthelsetjenesten på sykehusnivå. Det finnes i dag enheter for behandling av spiseforstyrrelser i alle helseregionene.


Disse driver behandling og har ansvar for videreføring av kompetanse og veiledning til andre enheter samt andre behandlingsinstitusjoner i Norge. Her finner du informasjon om behandling , forebygging og fakta om spiseforstyrrelser. Informasjonen på helsenorge. Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke fastlegen.


Det vises i en artikkel fra Modum Bad til at behandling for spiseforstyrrelser generelt fører til at mange får god hjelp og blir friske fra sin lidelse. Imidlertid er det noen undergrupper av pasientene som trenger en mer omfattende, og mer skreddersydd behandling i kampen imot spiseforstyrrelsene. Gir behandling av spiseforstyrrelser , spiseforstyrelser, spiseforstyrrelse , spiseforsyrrelser, spiseforrstyrrelser, depresjon, angst, behandling av anoreksi, behandling av bullemi, behandling av spiseforstyrrelser Vi har lang erfaring og høy kompetanse på behandling av spiseforstyrrelser , og kan vise til svært gode resultater. Vi tilbyr behandlingsprogrammer skreddersydd til personer med spiseforstyrrelser og pårørendes ønsker og behov. Kjernevirksomheten er samtalebaserte tiltak overfor personer med spiseforstyrrelse og til familier, også kalt psykoterapi.


Spiseforstyrrelser behandling

Våre fagpersoner har formelle og faktiske kompetanser innenfor flere psykoterapitradisjoner. De mest kjente spiseforstyrrelsene anoreksi og bulimi er også de mest sjeldne, og rammer henholdsvis og til prosent av befolkningen. Spiseforstyrrelser opptrer i hovedsak hos kvinner i alderen til år, men forekommer også blant gutter og menn. Helsemyndighetene og fagmiljøene i Norge og andre lan har utarbeidet anbefalinger og retningslinjer for behandling av spiseforstyrrelser.


Selv om det foreligger få gode kvalitetsstudier av behandling av anoreksi, er det i stor grad enighet blant erfarne fagpersoner og ulike nasjonale retningslinjer med hensyn til råd og anbefalinger for behandling av unge med anoreksi. Kjenner du deg igjen i noen av disse symptomene bør du oppsøke lege. Legen din vil kunne henvise deg til helsepersonell som spesialiserer seg på behandling av spiseforstyrrelser. Det kan hjelpe å ta med seg en forelder eller en venn.


Forskning viser at sjansene for å bli frisk er større ved tidlig behandling. Anoreksi, bulimi og overspisingslidelse er de mest vanlige. Det er forskjellige måter å behandle spiseforstyrrelser på, og det går an å bli helt frisk. Det er fastlegen din som kan henvise deg videre til f. Det finnes forskjellige medisinske kriterier for å diagnostisere spiseforstyrrelser , men mange med store vanskeligheter faller utenfor kriteriene, blant annet fordi kriteriene er svært snevre. Den vesentligste behandlingen du vil få, er av psykologisk, pedagogisk og sosial art.


Medisinsk behandling : Medisinsk behandling inngår kun som et ledd i din samlede behandling , og kan sjelden stå alene. Hvis du har anoreksi, får du medisin mot psykiske følgesymptomer som depresjon og tvangstanker. De siste årene har fokuset på behandling av spiseforstyrrelser endret seg fra fokus på vekt til fokus på familieterapi og kognitiv terapi.


Kognitiv terapi fokuserer mer på det mentale, på tankemønsteret. Det fins også andre spiseforstyrrelser , som overspisingslidelse, uspesifisert spiseforstyrrelse , atypisk anoreksi, og atypisk bulimi. For de fleste pasienter vil poliklinisk behandling være tilstrekkelig, men for noen vil innleggelse i døgnenhet være aktuelt i deler av sykdomsforløpet. Behandling kan foregå poliklinisk eller ved innleggelse. Kurset bidrar til å styrke tryggheten i foreldrerollen, og tematiserer hvordan du kan forstå og møte spiseforstyrrelser på en god måte hos ditt barn.


Foreldrehjelpen er et gruppebasert program for foreldre til barn med spiseforstyrrelser. Vi er en del av spesialisthelsetjenesten i Norge, og tilbyr behandling til de som allerede har forsøkt behandling i primærhelsetjenesten og i distriktpsykiatriske senter (DPS) eller barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk (BUP) lokalt. Det er et krav at det skal sendes en henvisning fra DPS eller BUP for å blir vurdert for behandling hos oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg