fredag 2. november 2018

Tomatsuppe med tomatpure

Da lagde jeg min første tomatsuppa basert på oppskriften. Knorr grønnsaksbuljongterning, eldorado, tomatpure , eldorado tomatboks. Jeg må si at jeg blir skuffet over resultatet. Selvtilliten falt når jeg kan konludere med at posesuppen til Toro faktisk smaker bedre.


Jeg tok på litt parmesan på toppen, for å jevne det ut med litt annen smak. Tomatsuppe , jeeeeeej. Mannen er ikke like begeistret da han mener at suppe ikke er mat #128521; Men med litt snasent tilbehør kommer smilet så vidt frem hos han også. Kan det være tomatsuppe , mon tro? Hva er suppefavoritten i Norge?


Uansett – enten du lager suppen fra pose eller tar deg tid til å lage den fra bunnen, så smaker den enda bedre med et hardkokt egg oppi! Det er nesten like enkelt å tilberede den fra bunnen av som å klippe opp en pose pulver, og smaken er uendelig mye bedre. Jeg har mange ulke oppskrifter på tomatsuppe på bloggen, du finner dem HER. Smelt smør i en kjele på middels varme. Ha i tomatpure og bland dette.


Tomatsuppe med tomatpure

Bruk hele tiden en god visp, slik at det ikke blir klumper. Når mel, tomatpure og smør har blitt til en jevn pasta, begynner du å spe med kraft. Vær forsiktig til å begynne med , en øse eller to av gangen. Til slutt spiller folat en rolle i celledelingsprosessen. Altså: Folat er et B-vitamin som jobber med mye av det som de andre B-vitaminene gjør, men som også har spesifikke oppgaver i tilknytning til graviditet og å holde oss opplagte.


Vi skal lære deg å lage den fra bunnen av, for da smaker den ekstra godt. Oppskriften gir porsjoner. Blir det suppe til overs, sett den i kjøleskapet og kos deg med den senere!


Tomatsuppe med tomatpure

Med en god oppskrift på pannekaker blir du fort populær hos både liten og stor. Vår grunnoppskrift på pannekakerøre gir et perfekt resultat og er nok til ca. Topp med syltetøy, sukker, bacon eller brunost – alle har sin pannekakefavoritt!


Smak til med salt og pepper. Det er stor forskjell på tomatene, avhengig av sesong og hvor de kommer fra. Om det blir for søtt, kan alt balanseres med litt balsamicoeddik.


Om du skal gjøre deg ekstra flid med suppen, kan den siles gjennom en melsikt. Da får den en enda mer silkemyk konsistens. Med hermetiske tomater, grønnsakskraft og noen gode grønnsaker får denne suppen mye god smak. Server den med egg og makaroni, chorizo, parmesan og urter eller som den er med pannekaker som rett nr 2. Se film for steg-for-steg. En ypperlig suppe å lage på tomt kjøleskap, dersom du har poteter, gulrøtter og hermetiske tomater i hus.


Tilsett hakkede tomater. Spe suppen med vann og rør godt. La suppen småkoke i ca. Mos gjerne suppen med en stavmikser. Da blir den glattere og uten biter. Servér suppen med nylaget toast.


Tomatsuppe med tomatpure

Her er en fyldig variant med mør, norsk kylling, sorte bønner og frisk basilikum. Kok eggene hardkokte. Fortsett med smelte smør i en kjele og rør i hvetemelet, når buljongvannet koker, rører du dette i forsiktig. Heller du for mye av gangen vil det bli klumper. Prøv å lage tomatsuppen fra bunnen av, enkelt og med en helt annen smak enn ferdigposer.


Ekstra smak gir feks litt hvitløk, chili eller cayennepepper, creme fraiche, ekstra med urter og tilsett feks egg og pasta før servering. Jeg vet dere har ventet lenge på denne tomatsuppen, så her kommer den! Det som overrasket meg mest var faktisk at guttene mine ville ha hele to porsjoner!


Tomatsuppe med tomatpure

De er alltid litt skeptiske til nye ting, men å gå fra posesuppen med makaroni til nydelig hjemmelaget tomatsaus med ekte råvarer ble virkelig en slager! Grillet bruschetta med tapenade og bakte toma. Denne retten har 19kcal pr 1gram.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg