mandag 26. november 2018

Støl i korsryggen

Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. Gratis avbestilling! Litt morsomt at du skrev det her, for jeg skulle akkurat til å opprette noe lignende. Jeg har alltid litt ubehag (sliten typ følelse, eller litt sånn følelse av pump i korsryggen (som man får i f. eks. biceps etter bicepstrening)), men idag NEMLIG, så fikk jeg VONDT.


Problemet og løsningen når du har vondt i korsryggen. Ryggsmerte er vanlig og over av befolkningen kommer noen gang under livet til å oppleve det, og det koster samfunnet rundt milliarder kroner per år i sykemeldinger og førtidspensjonering (1). Jeg er stiv i korsryggen om morgenen og kan ikke bøye den i det hele tatt før det har gått en stun etter ca min blir den mer bevegelig, men sterkt ubehag (tilstramming) ved rørelse.


Sitter smertene i korsryggen , og stråler smerter nedover ett eller begge bein? Tren bort korsrygg-smerter - her får du øvelsene. Smerter i korsryggen hindrer mange overvektige fra å trene. Men fysisk aktivitet er anbefalt ved korsryggsmerter, og er i seg selv et viktig.


Føler du deg støl i ryggen når du våkner? Har du problemer med å finne riktig sovestilling? Her er fem tegn på at du trenger en ny seng. Vondt i korsryggen og korsryggsmerter kan ramme alle.


Akutt vondt i korsryggen er en plage som rammer opptil av den norske befolkningen ifølge tall fra NHI. Hovedsymptomet på skiveprolaps er smerter i korsryggen , men man kan naturligvis ha smerter i korsryggen uten at det er et skiveprolaps. Smertene kan komme gradvis, eller det kan komme plutselig som en skarp, kraftig smerte. Smertene gjør at det kan være vondt å sitte, stå eller bevege seg rundt. Mange er svært ømme på triggerpunktene i korsryggen , men smertene kan også stråle ut i setepartiet og nedover i låret, noe som gjør det svært smertefullt å bevege seg.


Også skambenet og lysken kan rammes av betennelse. I likhet med alle andre som begynner å trene, har han erfart at det kan gjøre vondt. At du er litt støl må du bare bite i deg, at du kjenner det under knebøyen er ikke rart, siden du bruker mye core styrke når du bøyer, selv om det kan hende du må ta en titt på knebøy teknikken din, for du bør ikke kjenne det altfor godt i ryggen, slet med at jeg fikk pump i korsryggen før, og det var fordi jeg var for langt. Her presenteres enkle øvelser som du kan gjennomføre for å forebygge og redusere smertene. Det passer aldri med vondt i korsryggen.


Det finnes ulike årsaker til at smerter oppstår i korsryggen. Det kan for eksempel være feil arbeidsstilling eller løfteteknikk. Hva kan jeg gjøre selv med ryggplager? Mange av ryggsmertene går over i løpet av 1–uker, men veldig mange får tilbakefall.


Sliter du med ryggsmerter er det ulike tiltak du kan gjøre for å forbedre det. De aller fleste er enkle, dagligdagse tiltak som hjelper på de aller fleste tilfellene med smerter i ryggen. Du sliter ekstra mye på skivene i korsryggen. Baken blir slapp, blant annet fordi en stram hoftebøyer hindrer at setemusklene blir riktig trent.


Du har kraftige menstruasjonssmerter. Du får problemer under fødsel. I øvre del av korsryggen (lumbal rygg) kan dette gi disse symptomene i enten bare underlivet eller også i korsrygg, lår, halebein og symfyse. Dette er tilstander vi kiropraktorer behandler ofte.


Les svaret på Lommelegen. Ikke ignorer vonde legger som hovner. Leggen din er kjempe hoven, og den blir rød og varm når du tar på den. Dette kan være tegn på dyp venetrombose i leggen. Legg en ispose på nedre del av korsryggen i 15min.


Gjenta 3-ganger pr dag med minst time mellom. Gå heller flere korte turer enn en lang. Unngå tunge løft med bøyd rygg og arbeid i foroverbøyd stilling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg