mandag 5. november 2018

Nyfødt sover hele tiden

Min lille datter fikk lavt blodsukker - antaklig pga at han spiste for lite fordi han var så trøtt - evt. Iallefall - han hadde, og har fortsatt, mye sitringer, og sover hele tiden. Må vekkes til hvert målti men må vekkes mens han skal spise også.


Babyer som sover mye. Lorentzen synes ikke at det er grunn til å bekymre seg dersom babyen sover svært lenge om gangen. Opp mot timer trenger ikke være unormalt.

Dersom du har en baby som sover mer enn timer ville jeg nok sett litt på allmenntilstanden og oppsøkt lege, sier hun. Den første tiden med nyfødt baby tips til den første tiden med den nyfødte Å bli foreldre er nytt og overveldende. Men dette er fremdeles et ømtålig tema, selv om av foreldre deler seng med babyen på ett eller annet tidspunkt. Ro ne og vern om den magiske tiden med den nyfdte.


F dgn gamle spdbarn sover ofte mange timer i de frste par. Mske undrer du dig over, at dit nyfdte brn sover det meste af tiden. Dit nyfødte barn sover i gennemsnit – timer i døgnet. Nogenlunde ligeligt fordelt over – søvnperioder.


Men der er børn, der sover mere end gennemsnittet.

Er du er forælder til et barn, der stort set sover hele tiden , så er det helt almindeligt, hvis du bliver bekymret for, om der er noget galt med dit barn. Min lille mini ble født uker før tiden , vi var på sykehuset i dager. I begynnelsen sov han hele tiden. Sutret litt av og til, gråt ikke, og tok ikke puppen.


Nå er han dager, og er mer våken, oppvakt og aktiv. Når babyen krever brystet hele tiden etter fødselen, er det naturlig å tro at det er fordi den er sulten. Særlig når babyen virker helt desperat og mor ikke har de store mengdene melk å tilby disse første dagene. Men dette handler om at babyen sikrer mors melkeproduksjon ved hyppig stimulering av brystene. En nyfødt baby er født uten døgnrytme, og sover gjerne opp mot timer i døgnet.


De regulerer som regel sin egen søvn, og det er for tidlig å begynne å tenke på faste leggerutiner. Fullbårne barn begynner vanligvis å legge på seg igjen ved fjerde eller femte levedag. Hos for tidlig fødte barn kan det ta lengre tid før vektkurven begynner å gå oppover. Mange babyer sover godt utendørs, men hold hele tiden øye med babyen, og kle den etter årstiden og været.


Sove i samme rom I perioder har kanskje babyen behov for å få sove ved siden av deg eller partneren din. Vi ammet MYYYE og brukte inntil tim hver gang. Jeg tenker at det meste er normalt, og det at babyer sover hele tiden og må vekkes.


Vil råde deg til å få en skikkelig søvnrytme. Prøv deg frem til hvor mange timer som passer for deg og begynn med timer.

IKKE sov om dagen, kom deg heller ut når du blir trøtt. Jo mer du sover , jo mer blir kroppen vant til å sove, og du blir trøtt hele tiden. La kroppen bli vant med noen timer søvn pr NATT, det tar ikke mange ukene. Hej, Jeg har en dreng, der i dag er uger gammel.


Han sover utrolig meget, og har gjort det siden han blev født. Hvis foreldrene ikke reagerer adekvat på barnets gråt og barnet ligger og gråter seg i søvn og det skjer hele tiden , vil ikke foreldrene bli den trygge base som barnet trenger, sier han. Kjenner jeg blir litt småstressa, vesla sover HELE tiden ! Altså, hun våkner når hun vil ha mat, er ganske våken i ca 5-minutter, før hun slokner ved puppen igjen. Ellers våkner hun til på stellebordet, men sovner like raskt igjen så fort vi er ferdig å skifte. Ja, minien sover så lite på dagen.


Nå sovnet han med puppen etter å ha skreket og vært utilpass i en times tid. Han er jo trøtt, men han vil ikke sove før det er helt krise liksom. Får jo så vondt av ham.


Hvor mye sover babyen? Nyfødte sover gjerne opp mot 16–timer i døgnet helt i starten, sier Johansson. Du har kanskje hørt om sovebabyer, men husk at dette med søvn stadig forandrer seg for de små.


En baby som sover masse og godt de første ukene, fortsetter ikke nødvendigvis sånn hele spedbarnstiden. I slike miljøer er det ikke rom for å få støtte for det slitet det kan være å få en nyfødt. Hvis barnet sover dårlig.


Det er helt normalt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg