onsdag 7. november 2018

Gravid tannlege gratis

Time på dagen og lang åpningstid. Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Linker til gratis vareprøver og gode tilbud. Har hørt et eller annet om at gravide har rett på gratis undersøkelse (og behandling)?


Jeg går til en fast tannlege to ganger i året, privat. Har jeg rett på gratis tannbehandling hos ham om jeg sier fra at jeg er gravid ? Som en hovedregel skal gravide unngå å ta røntgen. Tidligere hadde gravide rett på gratis tannlegesjekk, men denne ordningen gjelder ikke lenger. Gravid hos tannlegen. Er du gravid , gir du beskjed om dette allerede når du bestiller time.


Får du automatisk innkalling, kan du gi beskjed med en gang du kommer. Her har tannlege Rune Skou besvart spørsmål om gravide og tannhelse. NHI gjengir her aktuelle spørsmål og svar. Hva skal gravide være særlig oppmerksom på når det gjelder tennene?


Når man er gravid , er det mange ting å være oppmerksom på, glede seg til og bekymre seg over. Betennelse i tannkjøttet er en annen problemstilling som forekommer ofte hos gravide. Dette gir blødninger når man pusser tennene samt et smertefullt og hovent tannkjøtt. I denne perioden er det derfor viktig å ha god munnhygiene.


Kan gravide få smertestillende hos tannlegen ? Man endrer mildt sagt form og figur, og inni kroppen skjer det store ting. Et barn vokser, slimhinner lever sitt eget liv og formen varierer kanskje fra dag til dag. Også tannhelsen og munnhygienen din endrer seg radikalt. Bare en liten kommentar til dere som synes det er dyrt å gå til tannlegen.


Hva som er dyrt blir jo en litt relativ greie. De fleste må betale utgiftene til tannbehandling selv, men det finnes noen unntak. Personer som bor på institusjon eller mottar hjemmesykepleie i mer enn tre måneder, får gratis behandling av den offentlige tannhelsetjenesten. God tannhelse i svangerskapet. Tannlegen vurderer dine rettigheter.


Sammen med tannpleier Lisa Brændø ved Helseetaten i Oslo har tannlege Svendsrud sju tips du bør følge for å unngå karies, tannkjøttbetennelse og syreskader under graviditeten. Spis sunn mat til faste tider. Er det noen som vet om det er gratis tannlege hos gravide ? Make a pregnancy ticker.


Gravid tannlege gratis

Mange gravide kan være ukomfortabel når det er snakk om røntgenbilder. Som hovedregel vil våre tannleger vente med dette til etter svangerskap, eller tidligst etter første trimester. Dersom vi utfører røntgen under svangerskapet, sørger vi for at du som gravid blir bekledd iet stort blyforkle mot røntgenstråler.


Etter fødselen, kan man gå tilbake til et normalt hygiene program. Rutinemessig undersøkelser og tannrens kan hjelpe deg å få sunnere tannkjøtt mens du er gravid , og dermed minimere irritasjon og eventuelle hevelser som kan oppstå. Husk å fortelle tannlegen. Del dette innlegget.


SVAR: Hei, Takk for spørsmål. Informasjonen på helsenorge. Det er i det offentlige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg