fredag 2. november 2018

Oppskrift grovt brød

Godt nybakt brød eller rundstykker dufter himmelsk, la deg friste her. Variasjon i det daglige brødet gir god matlyst! La deg inspirere her. Topp med gule og sorte sesamfrø. Se oppskriften her.


Oppskrift grovt brød

Deilig rett på 1-2-3! Ekstra godt med rosiner. Eltefritt og enkelt. Mel: Brødene kan varieres etter hva slags mel som blir brukt, grovt eller fint.


Hvetemel er det mest brukte melet, det inneholder mest glutendannende protein, som er viktig for å deigen til å bli sammenhengende og smidig og til et brød som hever seg og ikke smuldrer. Begynn alltid med de grove melsortene når du baker. Bland sammen melk, sammalt hvete fin og grov , sammalt rug fin og grov , havregryn og havrekli til fordeigen.


Oppskrift grovt brød

Dekk bakebollen med et klede, og la den stå på benken i minutter. Deigen vil være klissete. Hoveddeig: Varm vannet til det er fingervarmt, 37°C. Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode grovbrød. Hvert år selges tusenvis av brød over disken i det koselige Bakeriet i Lom.


Nå deler vi Morten Schakendas gode oppskrift med deg. Av denne oppskriften får du enten små eller store brød. Grovt brød er en god kilde til selen, fiber og vitamin B og her har vi samlet våre beste og groveste brød og rundstykker. NRK Mat har brødoppskriftene til baking på mørke høstkvelder. Her er deigen til Bodil Nordjores grove brød.


Alle brødene er kjempegode brød og det er ikke lett å kåre en vinner. Etter litt om og men endte jeg opp med å kåre Sissels grovbrød som vinner! Tusen takk for kjempegod oppskrift Sissel, som ikke bare har falt i smak hjemme hos oss, men også hos mange av mine lesere! Her har du oppskrift på lette brytebrød som vi kan anbefale på det varmeste.


Du slipper å bake ut hver enkelt rundstykke og skjærer heller bare opp deigen i ønsket antall direkte på stekeplaten. Ved å bytte ut smør med kesam får du en sunnere og magrere variant enn andre brytebrø samtidig som gjærbaksten blir enda saftigere. Foretrekker mer grovt mel, mindre fint, mindre gjær og lengre hevetid.


Brødet gir en perfekt start på dagen og holder på metthetsfølelsen en god stund. Det blir brød i 2L form. Denne oppskriften på ekstra grovt brød er for kun ett brød , men det er lov til å doble oppskriften hvis du vil. Når brødet er avkjølt kan du skjære det opp i skiver, fryse det ned og ta opp brødskiver etter behov.


Nå er ingenting mer norsk en et godt grovbrød. Vi har tradisjon for å spise grovt brød til både frokost, formiddags og kvelds, og i mat­­­­- pakka skal brødet være grovt. Ikke for å skryte, men nordmenn lager brød i ­verdensklasse.


Oppskrift grovt brød

Dette brødet har jeg bakt en del nå, og jeg har noen tips til de som sier at brødet lett smuldrer. Jeg har gjort to endringer i oppskriften , og brødet mitt smuldrer aldri. For det første har jeg byttet ut vannet i trinn med skummet kultur. Varmer den litt i mikroen og bruker den som i vanlig brødbakst.


Nybakt brød i matpakken? Dessuten smaker hjemmebakt ekstra godt! Her finner du en rekke gode brød og lettbakte. Oppskriften på esekiel- brødet lenger ned i saken, kommer fra Christoffersen selv.


Oppskrift grovt brød

Her presenterer vi oppskriften på åtte knallgode, sunne brød , fra syv helsebevisste brødbakere. Her bør alle kunne finne et favorittbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg