fredag 28. april 2017

Hvordan få diare

Giftstoffene virker raskt ( få timer) etter inntak. Personer med sår eller betennelse på hendene bør derfor ikke tilberede mat til andre mennesker. Antibiotikabehandling Mange får diaré samtidig med antibiotikabehandling.


Diareen opphører som oftest når antibiotikabehandlingen avsluttes. Vi har alle opplevd det på et eller annet tidspunkt: Smerter og kramper i magen – og deretter diaré.

For de fleste av oss er akutt diaré en sjelden hendelse som kan være forårsaket av et. Diaré gjør at kroppen mister væske, salter og sukker. Det er derfor viktig å tilføre kroppen rikelig med væske som inneholder riktige mengder av salter og sukker. Av Gjest green tea, Mai 11.


Noen av dem vil f feriedager delagt p grunn av diar. Barn med diar Diar er svrt vanlig i forbindelse med mage-tarm-infeksjoner. Kjerringrd - kviser hoste forkjlelse diare vorter hr mm.


Jeg har lest noen steder om hvordan metan er knyttet til treg mage mens.

Kronisk diare kan også skyldes mat eller drikke kroppen din ikke tåler, eller tåler dårlig. Personer som er laktoseintolerante får ofte ubehagelige symptomer dersom de drikker mye melk eller spiser melkeprodukter med mye laktose, forklarer biolog Åsmund Husabø Eikenes. Hvordan oppstår den?


Symptomene kommer ofte etter at man har spist. Diaré er hyppig, løs og vannaktig avføring. Den største faren ved diaré er væsketap og uttørring siden tarmen ikke klarer å suge opp vann og salter som kroppen trenger. Ved matforgiftning får man ofte magesmerter og oppkast i tillegg til diaré.


Drikk lite av gangen og ofte. Det viktigste er å få i seg nok væske. Rent vann er det beste, gjerne blandet med litt sukker og salt.


På apoteket kan du kjøpe sukker- og salttilsetning som blandes i vannet. De er laget for å erstatte saltstoffene som du mister med avføringen. Uansett hva som ligger bak den akutte diaréen, er det viktig å få i seg nok væske.


Helst mellom til liter. Ved betennelser i tarmen, som ved akutt diaré eller omgangssyke, mister kroppen mye vann og salt. Man mister alltid salt sammen med vann, og trenger derfor å få tilført begge deler, råder Valeur.


Diare og løs mage kan ødelegge en hel ferie.

Et enkelt kjerringråd er å bruke noe som inneholder stivelse for å få slutt på diare -en. Denne medisinen kan også gis til barn Les mer om diaré. Men det er ikke alltid like beleilig å få det.


Du må derfor passe på å drikke mye vann og få i deg noe salt når du har diaré. Når du vet at du får en slik reaksjon på sterk mat kan det være lurt å prøve å unngå det. Det kan hende at du vil tåle det igjen senere hvis du venter en stund og prøver igjen. Omgangssyke er et folkelig begrep for smittsom mageinfeksjon, som i de aller flest tilfeller skyldes virusinfeksjon. Sykdommen varer normalt fra noen få dager til en ukes ti og den smitter lett.


Virusinfeksjon i tarmen er en vanlig årsak til diaré og oppkast. Deretter ble jeg satt på en soppkur, etter dette en mengde pro- og prebiotika. En streng diett, der kun kraftsuppe, rent kjøtt, noen få grønnsaker og noen få fruktsorter var lov. Etter mndr er jeg i mye bedre form, men hvis jeg tester ut gluten og melk i noen dager, får jeg feberlignende følelser og vondt i leddene. Diaré hos barn går som regel over i løpet av en uke, men kan føre til væsketap hos barnet.


De vil ofte ha problemer med å få i seg nok drikke, og har mindre væskereserver å gå på, slik at det i enkelte tilfeller kan bli aktuelt med sykehusinnleggelse og ekstra væsketilførsel. For øvrig avhenger behandlingen av om det foreligger en grunnlidelse som kan behandles. Var snakk om blodoverføring, men jeg ba om å få drøye den litt. Var å sjekket blodprosent, og den var ikke mere enn 8. Den har gått litt opp, men ikke mye. Saken er at jeg tåler ikke jerntabletter!


Har nå prøvd forskjellige sorter og ender om med beksvart diare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg