fredag 14. april 2017

Slutt å røyke

Vi i Apotek har rådene og produktene som hjelper deg med å slutte å røyke. For noen vil det være viktig med god planlegging når en skal slutte å røyke , for andre er det mest riktig å kutte tvert. Om du i dag bestemmer deg for en sluttedato 2–uker fram i ti har du god tid til forberedelser. Det er aldri for sent å slutte og røyke.


Det vil alltid gi en positiv helseeffekt for både deg og de rundt deg, at du stumper røyken. Men jo tidligere du slutter, jo tidligere kommer kroppen i gang med reparasjonsprosessen. Er blodtrykk og puls tilbake til normalt nivå. Du må være motivert og bestemt på at du ønsker å gjennomføre dette.


Hjelp og forståelse fra familie, nære venner og kolleger er ofte avgjørende, oppfølging av fastlege likeså. Din beredskap og vilje til å leve et sunt liv vil være nøkkelen til å slutte med denne dårlige vanen. Hvis du vil slutte å røyke , har vi her fem positive endringer du vil merke etter at du endelig bestemmer deg for å gjøre det. Fem positive ting med å slutte å røyke 1. Slik slutter du å røyke.


Slutt å røyke

Tre av fire som røyker daglig, har forsøkt å slutte. Studier viser at det er vanskelig, og at det i de fleste tilfeller trengs flere forsøk for å lykkes. Ifølge Reichelt kan det være lurt å forberede seg skikkelig når man har planer om å slutte å røyke. Blant annet anbefaler hun å skrive en egen liste over alle de gode grunnene du kan komme på for å slutte med uvanen. Hvor lenge de som prøvde å slutte ble fulgt opp, varierte studiene imellom.


De fleste studiene hadde for eksempel strenge kriterier for deltakelse. Skadelige effekter av røyking. Røyking er den viktigste årsaken til sykelighet og død som det er mulig å gjøre noe med i utviklede land. Enten kan du røyke så mye du vil før den datoen du har satt, eller du kan trappe gradvis ned.


Slutt å røyke

Rådene er litt forskjellige. Andre trenger mer tid. Noen kan slutte på dagen. Hopp til hovedmeny Hopp til innholdet helsenorge. PC, nettbrett eller mobil er alt du trenger for å bli røykfri.


Her finner du tips som kan hjelpe deg å holde motivasjonen oppe og å følge planen. Tips 1: Planlegg hvordan du skal slutte. Lag en plan som gjør det lettere for deg å nå målet.


Først av alt må du sette en dato. Har du lyst til å slutte å røyke , men sliter med å få det til? Helsedirektoratet gir deg fem gode tips som kan hjelpe deg å bli kvitt avhengigheten for godt. Slutt å røyke på ti dager.


Men røykeslutt har mange flere fordeler, og det tar ikke måneder og år før disse fordelene kommer kroppen din til gode. Dagligrøyking er klart mest skadelig, sammenlignet med festrøyking. Mange fordeler kommer nemlig svært raskt. Jeg vet ikke hvor sterke de plasterene er.


Slutt å røyke

Fikk de av mamma etter at hun sluttet. Hadde i utgangspunktet ikke tenkt å bruke noen hjelpemidler, men siden jeg har de, og jeg er mer redd denne gangen enn de foregående, tenkte jeg at jeg kanskje skulle forsøke. Jeg har prøvd å slutte mange ganger og gått på en del smeller. Har du tenkt til å slutte og røyke , eller forsøker du å slutte og røye?


I så fall vet du at det ikke alltid er like lett. Spørsmålet er hva som binder oss til nikotin. Et av de viktigste stegene om du ønsker å slutte for godt, er å sette en sluttdato.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg