onsdag 12. april 2017

Lite melk på kvelden

Føler jeg har for lite melk om kvelden , ammer på ene brystet først lenge, men så blir ikke vesla fornøyd og jeg gir andre puppen, men så blir den tydeligvis tom, heldigvis har det kommet mer i den første puppen, slik må jeg holde på noen ganger før hun endelig blir fornøyd. Lite melk på kvelden. Jeg kan sitte alt fra 1-timer med amming på kvelden ved legging. På dagtid er det aldri noe problem. Nå har jeg prøvd å amme masse på kveldene de siste dagene, fordi det ser ut til at lillegutt på uker ikke får nok mat på kvelden.


Han ligger og vrir seg, slipper puppen og hylskriker, eller tar skikkelig tak og drar i puppen.

På kveldene er han veldig urolig, må holdes hele tiden ellers gråter han høyt. Tror ikke det er magevondt. Avogtil når jeg skal amme ham prøver han litt og snur seg bort og gråter. Kan melka bare ta slutt på kvelden ? Jeg har en sønn på snart uker, og nå lurer jeg på om jeg har litt lite melk på slutten av dagen. På ettermiddagen og kvelden ligger han nesten konstant ved puppen, og spiser kanskje en gang hver time- halvannen time.


Eller i døgnet er det ca hver time. De siste kveldene har han vært litt u.

Jeg har hatt masser av melk (alt for mye), men nå har vi slitt på kvelden i flere uker. Har trodd lillegull ikke vil sove, men så later det til at han får for lite melk. Så jeg har pumpet på morgenen og gitt alt fra til 1ekstra på kvelden.


Jeg vil unngå mme for nesten enhver pris. Barnet vil kanskje ammes hele tiden, og brystene virker slappe og tomme. Men det blir ikke helt tomt, og melken er rikere på fett enn når brystene er helt fulle. Perioder med kveldsuro og intensiv kveldsamming er veldig vanlig - og det går over etterhvert.


Færre bleier med tiss og bæsj kombinert med svak vektoppgang er et tegn på at barnet får for lite melk. Etter en lang og hektisk dag er det godt å kunne sette seg ned for å hvile og senke skuldrene. Et lite kveldsmåltid kan hjelpe deg med å finne roen og gi deg det lille ekstra som kan bidra til en god natts søvn.


De aller fleste kvinner har nok, eller kan få nok melk i brystene til å amme babyen sin. Ifølge Kolbjørnsen kan årsaken dersom det er lite melk være fordi babyen ikke fikk tid med mor på brystet rett etter fødsel eller at babyen ble forstyrret. Sørg for at du spiser nok mat til måltidene. Det er lett å tenke at vi spiser for mye, men stort sett er problemet at vi spiser for lite.


Du trenger ikke spise store porsjoner, men du må sørge for at det er nok næring i måltidet. Dette gjelder spesielt for oss damer. Jeg har jo de siste ukene hatt veldig lite melk om kvelden.

Og hvor lang tid tar det da evt. Nå kommer jeg jo i hvertfall til å være usikker på om snupsi for nok mat. Vi drikker for lite melk om kvelden , fordi vi kikker så mye på skjermen på mobiltelefonen at vi ikke har tid til å spise kveldsmat. Og de som likevel klarer å få i seg noe mat, har ikke tid til å få snakket sammen mens de spiser.


Får babyen for lite vil du merke det ved at vekten ikke går opp på veiedager, og at dere ikke ser noen bæsjebleier, sier Mathisen, og råder: - Mistenker du for lite melk kan det være lurt å pumpe seg en morgen for å vite cirka hvor mye melk du har. Mistenker lite kunnskap. Det kan være at du har for lite , eller for mye. Men det finnes også en variant av kortison som tas på kvelden , hvor virkestoffet frigis gradvis over natten,.


Det er et vanlig problem at barn legges for seint på kvelden. De som våkner veldig tidlig på morgenen, er ofte de samme som er overtrøtte når de legges. Melk kan skape problemer.


De får for lite søvn, og sovner gjerne i bilen på vei hjem fra barnehagen. Gjør de det, henter de seg inn igjen, og blir vanskeligere å legge på kvelden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg