fredag 28. april 2017

Sunne matvarer

Sunne matvarer

En liten murbygning tvers over veien for parkeringsplassen ved Gressvik Torg. De erstatter kjøtt, egg, fisk og meieriprodukter og bidrar med de nødvendige næringstoffene du trenger for å være frisk og fungere optimalt. Hver av de tre fagfolkene fikk beskjed om å ta med seg ti matvarer som de mener passer inn i en rangering av det sunneste vi kan spise i norsk kosthold.


Noen sunne matvarer er bare søppelmat i forkledning. Margarin - Margarine er ingenting som smør, som til tross for å være rik på mettet animalsk fett, er faktisk ekte mat. Sukk, de sunne kakene uten raffinert sukker er ikke så sunne om du spiser de titt og ofte.


Ja, kokosblomstsukker er sunnere enn raffinert sukker, men blodsukkernivået og insulin blir allikevel påvirket. Veganske kaker kan inneholde mye sunn fett, og sukkererstatninger i store mengder. I dette innlegget har eg samla forslag til sunne , enkle tips til kva man kan ta med seg i matpakken. LOMPERWRAPS MED GODT PÅLEGG – og masse grønnsaker som tilbehør. Pakk lompene inn i folie og dei smaker ferskt og godt til lunsj.


Sunne matvarer

Det er også en bra kilde til kreatin, karnosin, karnitin og en del andre næringsstoffer som du ikke får fra planter. Om du får tak i det, så kjøp deg biff fra kuer som har fått spist gress. Travle hverdager er det mange av, og middagen må være rask å lage. Her gir vi deg våre tips og oppskrifter på sunne og raske middager.


Her har de to forfatterne listet opp ti matvarer de mener bør byttes ut for å lage mat som er sunnere uten at det går utover smaken. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Norges største utvalg. Alltid punktlig, og en mengde gode tilbud.


Sunne matvarer

Bestill drømmeferien med Agoda. Her har vi samlet det beste av sunne og proteinrike matvarer og tilbehør! I tillegg finner du en mengde proteinbarer som passer perfekt som et lite måltid eller når du har lyst på noe godt! Leter du etter flere grunner til å spise sunne matvarer ? Tross alt er sunne matvarer hvordan du får næringsstoffene som kroppen din trenger, for å kunne jobbe og unngå å utvikle sykdommer.


Te kan ikke utelukkes fra listen vår over lavkalori- matvarer. Mange kulturer, som f. Det er mange matvarer som både kroppen og lommeboka har godt av. Vi har funnet frem til åtte matvarer som både er sunne og billige.


Her kan du se hvilke næringsstoffer de inneholder, hva de koster, og hva du kan bruke de til. Men i det siste har jeg blitt veeeeeldig skeptisk til all slags mat, kuttet ut godteri og chips helt og hvis jeg vil ha noe godt spiser jeg som oftest druer. Men, spørsmålet mitt er, kan du skrive opp en liste med SUNNE matvarer til meg? Benytt deg av gode tilbud på sunne matvarer og se etter billigere merkevarer innen ulike produktgrupper.


Kjøttdeig lages av ulike typer kjøtt, og mager kjøttdeig er ikke nødvendigvis dyrere enn vanlig kjøttdeig. Spis mer grovt brød og skjær tykkere skiver. Grovt brød holder deg lengre mett. Matvarer som fullkorn, grønnsaker, bønner, frukt, bær og fet fisk er spesielt sunne. Flere matvarer er gode og viktige kilder til jern.


Kjøtt er vår beste kilde til jern, men nordmenn aller mest jern fra grovt brød. Bønner, linser og erter, er også gode kilder til jern. I en særstilling her er grønne grønnsaker som spinat, kruspersille og brokkoli. Grønnsaker kan du trygt kaste deg over.


De er sunne , metter godt og har lite karbohyd­rater. Vil du finpusse blodsukkerpåvirkningen, kan du ha denne listen i bakhodet og spise flest av dem i den lave gruppen. Tommelfingerregel: Jo mer du koker grønnsakene, desto høyere GI får de. Raske karbohydrater. Kokte gulrøtter, kokt rødbete, kokt.


Har du småspiste barn, kan sunne vafler faktisk være redningen som skaper hygge rundt matbordet igjen. Det å få de små til å presse i seg en kjedelig grovbrødskive med leverpostei en tidlig morgen, kan være en prøvelse. Sunne vafler til frokost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg