torsdag 27. april 2017

Kvalm i halsen

Har du hodepine og er kvalm ? Det er relativt vanlig, men kan også innebære mer alvorlige diagnoser. Hodepine er definert som smerter eller ubehag i eller i området rundt hodet – som inkluderer hodebunnen, tinningen, pannen, bihulene og øvre del av nakken. Samboeren min hadde problemer med at hun var kvalm og spydde mye i nesten en hel måned nylig, nettop pga mye hosting og slim som festet seg der.


Men har du ikke vært syk i det siste så kan det være lurt å ringe fastlegen din og forhøre deg med ham, spesielt om det plager deg.

Slim i halsen - kjerringråd. Alle opplever vi det i større eller mindre grad en eller annen gang. Ofte kommer det i forbindelse med allergi.


Skjoldbruskkjertelen, thyroidea, er en sentral kjertel når det gjelder helse for alle pattedyr. Kjertelen er blant annet av stor betydning når det gjelder vektendring. Hva er årsaken til klump(følelse) i halsen ? KLUMP I HALSEN : Årsaken til klumpfølelse i halsen kan være betennelser, stress (spasme i svelgmuskel), sår, allergi, forstørrede mandler, bihulebetennelse, sure oppstøt, forstørrede lymfeknuter, utposninger på spiserøret, cyster ved strupelokket, struma eller en sjelden gang kreft.

Allikevel er det slik at dersom du får vondt i halsen , så er virus en langt vanligere årsak enn streptokokker. Virusinfeksjoner skal aldri behandles med antibiotika, og selv i de tilfellene hvor det påvises streptokokkinfeksjon, er det ikke alltid nødvendig med antibiotika, forklarer sier Ole Petter Hjelle, fastlege og førstelektor ved Høyskolen Kristiania. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner. Får helt frysninger når jeg er kvalm.


Nina skrev: Jeg har nettopp hatt første cellegiftkur og sliter med sterk kvalme. Har noen gode tips til meg? Syk skrev: Jeg har de siste ukene vært plaget av vondt hals, hoste og feber, og nå de siste dagene har jeg begynt å være kvalm.


I dag tidlig spydde jeg og har konstant en slag klump i halsen. Klump i halsen , litt hås, hoster, føles ut som jeg skal bli kvalt. Så blir jeg veldig kvalm. Det blir bedre når jeg legger meg ned og roer helt ned.


Men blir like kvalm når jeg reiser meg opp igjen. Er så redd for at jeg nå skal oppleve to - tre fine dager, også bli kvalm , fine dager igjen, også kvalm osv. Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen.


Noen som har erfart det samme?

Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging. Det er vanlig at stemmen blir grøtete, som om du har en varm potet i halsen. Hei, jeg er veldig stressa siden på en fest for dager siden sugde jeg en gutt, og nå dager etter så er jeg skikkelig kvalm og sår i halsen , har kastet opp masse og mamma vil ta meg med til legen imorgen, tror du at det at jeg sugde gutten er årsaken til dette? Som regel kan du følge samme behandlingsopplegg som ved en forkjølelse.


Ta det litt mer med ro til symptomene går over. Ved mye smerte eller trykk kan man eventuelt gå til legen og sjekke om tilstanden skyldes en bakterie. Når jeg rammes av dette er det lett å få panikk og bli stresset, men ofte finnes det en bra motgift om du bare leter rundt litt eller spør en lege. Det kan komme fra nese, bihuler eller fra bronkien, sier Olav Kåre Refvem, spesialist i lungesykdommer og indremedisin ved LHL-sykehuset i Gardermoen.


Vi vet at en del går altfor lenge med symptomer uten å komme seg til legen. Det har stor betydning i forhold til spredning, og kan avgjøre utfallet av sykdommen, sier assisterende. Begynner å bli så lei nå. Det har blitt verre og verre, og det plager meg utrolig mye.


Det er som en klump av slim som sitter fast nedi halsen , og kribler og er helt ekkel. Det verste er at det blir MYE verre etter at jeg har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg