mandag 10. april 2017

Skinkestek uten svor

Se utvalget og opplev smakene her. Har du tips eller ideer? Mer plass, lunt miljø, mer lek. Gilde er opptatt av miljøet. Dette kaller vi griseløftet. Smakfulle oppskrifter.


Skinkestek uten svor

Prøv gjerne skinkestek på nye måter, for eksempel skinkestek med fiken og mandler eller skinkestek med sennep og aprikos. Surret skinkestek uten svor stekes i ovn på 1°C. Ved å koke eller trekke steken får du et fantastisk mørt og saftig resultat. Bruk en skarp kniv og rut svoren. Gni steken inn med salt og pepper og legg den i en ildfast form.


C i kjernetemperatur. Skinkestek skjæres fra skinka på grisen, og er en flott. Medium pluss: °C Gjennomstekt: °C. Det kan være lettere å lykkes med en svinestek uten svor , siden denne tilberedes på lavere temperatur.


Skinkestek uten svor

En svinestek veier som regel til kilo, og du kan få kjøpt den både med og uten svor. Kiloprisen er som regel rundt 1kroner, eller halvparten hva for eksempel oksestek koster. Naturligvis ikke like billig som tynnribbe på tilbu men så får du også mer kjøtt og mindre fett. Med saftig kjøtt, sprø svor , tykk brun saus, epler og svisker blir dette et måltid som samler familien rundt bordet. Gulrøtter og løk renses, deles i store biter og legges i en ildfast form sammen med steken.


Stikk inn et steketermometer. Tilsett varmt vann og sett steken i forvarmet ovn ved 1C. Steken er ferdig når steketermometeret viser C. Rens løk og del den i store båter. Skrell gulrot og del i store biter.


Skinkestek uten svor

Legg grønnsakene i en ildfast form. Ta av strømpen på skinkesteken. Her er oppskriften på skinkestek med sprø svor , steg for steg. SVIN SKINKESTEK , UTEN BEN OG SVOR SURRET. Det er en kunst å få til skikkelig sprø svor.


Den er surret med tau og har ikke svor. Hvordan skal jeg tilberede den i ovnen? Når jeg har skinkestek med svor pleier jeg å legge den i langpanne med svoren ned å steke i en time og deretter på rist, men det kan jeg jo ikke gjøre nå for da blir den jo kokt og ikke stekt.


Vi har laget noen varianter av sauser og tilbehør til denne retten. Ta en titt og la deg friste! Skinken er grisens mest kjøttfulle del, og er magert kjøtt med gode muligheter for sprø svor. Dermed er dette mat som passer for de fleste. Slik får du saftig kjøtt og sprø svor : Steketiden på en skinkestek er avhengig av tykkelsen på kjøttet.


Derfor er det eneste riktige å bruke steketermometer. Da vet du når steken er ferdig. Mye mat for lite penger. Ideen til denne oppskriften fant jeg på matprat.


I denne oppskriften så ønsker jeg å få sprø svor. Svinestek kokt i krydderbuljong. Så jeg tar av nettingen før jeg steker.


Gnir så steken godt inn med salt og pepper, og ruter den opp i skinnet. Rut opp svoren på steken. Jeg synes den enkleste måten å gjøre det på er å bruke en skarp saks og klippe opp rutene.


Skinkestek uten svor

Svoren blir lettere sprø om du lager ganske små ruter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg