mandag 17. april 2017

Stivkrampesprøyte bivirkninger

Etter vaksinen fikk jeg noen bivirkninger som jeg lurer litt på. Stivkrampe (tetanus) er en sykdom som rammer nervesystemet. Lokalreaksjoner i form av rødhet og hevelse av varieren­de størrelse på injek­sjonsstedet. Lokalreaksjon kan opptre i løpet av første uke og vare fra et par dager til mer enn en uke. Vanlige bivirkninger.


Store, smertefulle reaksjoner forekommer sjelden. Generelle bivirkninger som hodepine, tretthet, søvnighet, sykdomsfølelse eller feber er mindre vanlig. Selv om vaksiner er blant de legemidlene som gir færrest bivirkninger , kan både barn og voksne få uønskede reaksjoner etter vaksinasjon.


De fleste symptomene kommer innen et døgn, men noen kommer senere. Lite alvorlige hendelser (for eksempel hevelse og ømhet på stikkstedet og moderat feber) er forholdsvis vanlig. Sjansene for bivirkninger øker med hver av de fem doser administrert mellom to måneder og år. Under de sistnevnte doser bivirkninger som fussiness, tretthet og oppkast kan forekomme.


Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Fever reaksjoner er vanligvis lav, men kan av og til heve seg over 1grader etter å ha mottatt en stivkrampe skudd. Helsenett ble opprinnelig utviklet som ledd i det forebyggende arbeidet drevet av Den norske lægeforening, Norges Apotekerforening og Den norske tannlegeforening i samarbeid med et stort antall fagfolk, pasientorganisasjoner og institusjoner.


Disse bivirkningene er også sjeldne. Alvorlige bivirkninger etter vaksinasjonene er svært sjeldne, og som nevnt er risikoen ved å bli vaksinert mye mindre enn risikoen som er forbundet med å gjennomgå sykdommen. Lettere bivirkninger forekommer hos en del.


Alle vaksinasjonene kan gi smerter, rødhet og en lett hevelse på stikkstedet. Noen spesielle bivirkninger nevnes nedenfor. Fant ikke en helt perfekt tråd å legge dette under. Men har noe jeg lurer på.


Var så uheldig igår å havnet på legevakta etter uhell med å fånen ljå i låret. Blødde mye og ble hentet av ambulansen. Ble sydd sammen og fikk stivkrampesprøyte. Igår kveld og idag har jeg hatt mye vondt i hod. Dette skjedde også i forbindelse med en ulykke, så det var ikke akkurat planlagt.


Her kan du lese om bivirkningene på disse vaksinene du tok. Spesielt for Difteridelen: Det er viktig å være klar over at difterivaksinen kan gi bivirkninger i form av større lokale reaksjoner hvis den gjentas hyppigere enn 3. Jeg tålte det helt fint. En slik lokalreaksjon kan komme i løpet av første uke og vare fra et par dager til et par uker. Mindre vanlig: Hodepine, tretthet, søvnighet, sykdomsfølelse eller feber. Om Legemiddelverket.


Statens legemiddelverk skal sikre god kvalitet ved behandling med legemidler og at legemidler har lavest mulig pris. Vi skal sørge for at befolkningen får likeverdig og rask tilgang til effektive legemidler og være fag- og tilsynsmyndighet for medisinsk utstyr. To norske foreldre: Derfor vaksinerte vi ikke barna våre.


Da en Ingerid Forberg (35) kjenner mistet barnet sitt i krybbedød natten etter barnets første vaksine, var hun sikker: Hennes barn. Der jeg tok vaksina sto det to stk. A3-plakater med vanlige og mindre vanlige bivirkninger av vaksina. NO: I disse dager er det mye fokus på vaksiner – noen mener de bør unngås og andre mener de er nødvendige.


Smerter, rödhet og hevelse kan oppstå, og noen får også feber. Så dette er altså ikke så uvanlig. Alt materiale på dette nettstedet er kun ment som generell informasjon, og er ikke helsehjelp slik det er definert i helsepersonelloven. Vaksineklinikken fraskriver seg ethvert ansvar for skade eller tap som følge av bruk av materiale og informasjon publisert på dette nettstedet eller nettsteder det måtte vises til. Noen timer etter injeksjonen kan det forekomme rødfarge og hevelse på injeksjonsstedet, samt eventuelt feber.


Reaksjonen varer som regel bare et par døgn og er ufarlig. Bivirkninger av vaksinen – Vaksinen har bivirkninger , forklarer Allan Randrup. Ett av 1vaksinerte barn blir dårlige av vaksinen, men det går over etter et par dager.


Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Tok stivkrampesprøyte i går, nå kjennes det ut som foten min sover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg