onsdag 19. april 2017

Behandling av bronkitt

Det vanligste kjennetegn er vond hoste. Man kan også få lett feber, verkende muskler, og tung pust ved lette fysiske anstrengelser. Antibiotika har ingen vesentlig effekt på varighet av hosten. Unntaksvis kan antibiotikabehandling av akutt bronkitt være aktuelt, for eksempel hos enkelte eldre og skrøpelige pasienter som har kroniske helseplager.


På tross av denne kunnskapen om dårlig effekt av antibiotika ved akutt bronkitt , er det mange som behandles med antibiotika. Ettersom de fleste tilfeller av akutt bronkitt skyldes virus, er lindrende behandling av symptomene som regel tilstrekkelig. Dersom man har astma eller kronisk obstruktiv bronkitt fra før av , bør astmabehandlingen trappes opp. Kortvarig behandling med astmamedisiner kan være nyttig ved akutt bronkitt dersom man har tungt for å puste, selv om man ikke har astma fra før.


Slike medisiner motvirker sammensnøring av luftveiene, noe som ofte kan gjøre det lettere å. Refvem forteller at bronkitt i de fleste tilfeller går over av seg selv etter få dager uten behandling. Behandling av bronkitt. Hvis det trekker ut, det oppstår feber, pusten blir tung eller du føler deg dårlig, bør du nok imidlertid snakke med legen for å vurdere behandling , sier han. Valg av behandling kan variere fra tilfelle til.


Kronisk bronkitt kan føre til lungesykdommer som KOLS. Dersom man røyker og får bronkitt , er det viktig unngå å røyke, da dette kan forverre symptomene. Denne artikkelen vil dekke symptomer, årsak og behandling av akutt bronkitt. Bronkitt går stort sett over av seg selv, men reseptfrie legemidler som for eksempel paracetamol kan bedre symptomene.


Det er viktig å drikke rikelig med væske. Noen pasienter som er plaget av hoste, sover bedre om natten med hostedempende legemidler. Slimløsende legemidler skal gjøre det lettere å hoste opp slim. En europeisk forskergruppe har testet effekten av antibiotika- behandling ved akutt bronkitt. Forventningen i gruppen var at en typisk akutt bronkitt , med tørrhoste eller farget ekspektorat, har en varighet i. Nivået av flere komponenter i det ikke-spesifikke immunforsvaret (engelsk “innate”) kan likevel være annerledes enn hos friske, men hvorvidt dette er en medvirkende årsak til symptomene eller konsekvenser av infeksjon, er usikkert.


Behandling av bronkitt

Hyppige residiver av protrahert bakteriell bronkitt er assosiert med økt interleukin-1-signalisering. Lungebetennelse er alvorlig og kan være livstruende, men med rask behandling blir de fleste helt friske. Har du lungebetennelse som er forårsaket av bakterier, er det sannsynlig at antibiotika vil drepe bakterien og fjerne infeksjonen.


For personer med kronisk bronkitt er det problemer med å få luft ut og inn av lungene. Bakterielle infeksjoner er sjeldnere. Akutt bronkitt forårsakes oftest av infeksjoner med virus.


Bronkitten opptrer gjerne i forløpet av en forkjølelse. Hoste, av og til med slim, er det mest fremtredende symptomet. Tilstanden går vanligvis over uten behandling , kun unntaksvis er det grunn til å behandle med antibiotika.


I behandlingen av bronkitt hos barn trenger å vite nøyaktig hva slags et barns sykdom. Hvis allergisk - legemidler til behandling av allergi. Vi behandler en hoste betyr bestemor.


Behandling av bronkitt

Enkle medisiner - urtete hjelpå takle en så alvorlig sykdom som bronkitt. Spesielle urteteer bidra til å forbedre oppspytt av slim, har anti-inflammatorisk handling. Bronkitt er som oftest forårsaket av virus og går over av seg selv uten spesifikk behandling.


Som ved de aller fleste virusinfeksjoner, finnes det ingen spesifikk behandling. Bronkitt vil gå over av seg selv kun ved bruk av eget immunforsvar. Bronkitt har vært direkte knyttet til langvarig eksponering for forurensninger i luften som røyk, kjemikalier, støv og luftbårne giftstoffer. Har ingen nytte ved akutt bronkitt , med mindre langt forløp, høy CRP og dårlig allmenntilstand gir konkret mistanke om bakteriell infeksjon.


Behandling av bronkitt

Velg da antibiotika som ved lungebetennelse. Ved behov for behandling mot bronkitt og samtidig KOLS, se tiltak ved forverring av KOLS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg