mandag 10. april 2017

Grønnsaker i form

Grønnsaker i form

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Det er viktig å fortsette å trene når man blir eldre. Men hva slags type trening er mest gunstig for de ulike aldersgruppene? Legg grønnsaker i en ildfast form eller langpanne.


Vend alt godt sammen og sett formen midt i stekeovnen. Bland olivenolje, hønsekraft og sitronsaft. Ha i hakket ingefær og chilipepper. Hell væsken over grønnsakene.


Dryss sukker over og bak de i ovn på 1grader til de er møre. Fargerikt og sunt tilbehør! Ovnsstekte rotgrønnsaker som pastinakk, gulrot, kålrot, jordskokk, hvitløk, rødbet, gulbete og polkabete passer til høstens middager. Alle rotgrønnsaker kan brukes på denne måten, så her er det bare å blande sin egen favoritt. Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god.


Grønnsaker i form

Muligheten for varisjon i grønnsakene og smakstilsetning er stor, så her er det i bunn og grunn berre å bruke det du liker og har tilgjengelig! Velg grønnsaker etter tilgang. Tørkede urter egner seg like godt som friske urter. Skrubb poteter med tynt skall og del i båter.


Poteter med tykt skall skrelles. En variant med sellerirot og fennikel er godt til fiskeretter. Flere gode grønnsaksretter finner du her. Ovnsbakte rotgrønnsaker kan også serveres kalde. Av og til er det veldig greit å ha ingrediensene til middagen i én og samme form , putte den i ovnen og gjøre noe annet mens retten stekes ferdig.


Her får du ti tips til middager i ildfast form. Enkel og rask middag i en travel hverdag. Kyllingfilet er magert kjøtt og inneholder nesten ikke fett. Kilde: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.


Når grønnsaker bakes i ovnen beholder man mye næring og får fram sødme. Kjempe godt, synes jeg! Passer utmerket som tilbehør til både kjøtt og fisk. Oppskrift på en form med grønnsaker og laks i ovn.


Grønnsaker i form

Lakseformen gjør seg selv i stekeovnen, mens du gjør andre ting. Dette er en gjenoppskrift som er laget for å bruke opp mest mulig av maten og unngå å kaste mat. Denne fiskeformen er utrolig enkel og rask, og kan varieres etter hva du har i kjøleskapet av grønnsaker. Her har jeg brukt fennikel, squash og tomater. All hvit fet fisk passer til å bakes i ovn.


Og når formen først står i ovnen, har du tid til å gjøre andre ting. Prøv med ulike grønnsaker , saus, krydder og tilbehør – det er kun din egen fantasti som setter grenser. En saftig indrefilet av svin og grønnsaker gratinert med mozzarella – det høres ut som søndagsmiddagen er i boks. Husk at kjøttet også trenger en middagshvil før det serveres.


Drypp et par spiseskjeer vann over grønnsakene og legg laksestykkene over. Stek i stekeovnen i ca. Dryss over salt og pepper, og dekk formen med aluminiumsfolie. Tips: Varier grønnsaker og urter etter eget.


Server med lettrømme. Fisk, grønnsaker , svinefilet, kjøttdeig, rester fra gårsdagens middag - alt blir godt i form , men de beste er sprø på toppen og kremete inni. Gratenger og middagsformer finnes i mange ulike former og smaker.


Dessuten er de smakfulle og enkle å lage. Perfekt hverdagsmat! Skrell og skjær alle rotgrønnsakene i jevne kløfter, biter eller staver. Legg dem utover i en stor ildfast form. Tilsett knust hvitløk, timian og olivenolje.


Press over sitronsaft og krydre godt med salt og pepper. Bak rotfruktene ved 2˚C til de er møre, ca. Vend rundt på grønnsakene et par ganger underveis i stekingen. Ha alle grønnsakene i en stor ovnsfastform, de skal ligge i ett lag.


Denne retten er superlett å lage, forteller matblogger og kostholdsveileder Ida Nyborg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg