tirsdag 4. april 2017

Hva er sunt kosthold

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Vi gir deg kunnskap og råd for en sunnere livsstil. Les våre artikler her. Søk i Norges største og mest komplette kursoversikt. Et sunt kosthold er viktig for oss alle til å forebygge utvikling av livsstilssykdommer.


Ved risikotilstander som diabetes, høyt blodtrykk og høye fettstoffer i blodet (lipider), er betydningen av et sunt kosthold spesielt viktig.

Helsedirektoratet har gitt ut brosjyren Nøkkelråd for et sunt kosthold Den er basert på myndighetenes råd for hvilke matvarer og hvilke mengder vi bør spise for å opprettholde god helse. Et variert kosthold med mye frukt og grønnsaker, frukt, bær, grove kornprodukter, fisk, magert kjøtt og magre meieriprodukter anbefales. Ernæring, kosthold og måltider i helse- og omsorgstjenesten. Nasjonale faglige råd. Arbeidet med å oppdatere de nordiske ernæringsanbefalingene er i gang.


I tillegg er det helt klart plass til litt kos av og til, f. Bare det ikke blir alt for ofte (én dag i uka er passe?). Hva du spiser kan ha stor innvirkning på helse og velvære. Et såkalt anti-inflammatorisk kosthold kan være spesielt nyttig for deg som opplever stor stressbelastning og som har sykdommer relatert til immunsystemet.

Her gir vi deg oppdaterte råd om hva et anti-inflammatorisk kosthold innebærer. Sunn hverdagsmat og et variert kosthold gir deg et godt grunnlag for god helse, og bidrar til at du får i deg næringsstoffene du trenger. Et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. Men også kos innimellom.


Jeg synes det er tull at folk mener skikkelig mat krever mere tid. Mitt råd er å slutte å komme med unnskyldninger, for alle har tid til å spise skikkelig. All informasjon på NHI.


Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege. NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til. Hva bør jeg spise for å få i meg mer jern? Kan man få i seg for mye fiber?


Hvorfor er det mer energi og næringsstoffer i tillaget mat enn i rå? Hva er forskjellen på enhetene kcal og KJ? Er det sant at vi får mindre næringsstoffer fra maten nå enn. FN har definert et bærekraftig kosthold slik: Kosthold som har lav miljøpåvirkning, som bidrar til mat- og ernæringssikkerhet og til et sunt liv for nåtid og fremtidige generasjoner.


Hva vi spør om, og hvem vi spør, vil gi oss ulike svar. Dette er komplekst. Slik er det også i forskningen.


Alle kosthold bør være sunne og passende for ditt mål: å gå ned i vekt, få riktig næring, senke ditt kolesterolnivå og triglyserider, forbedre din fordøyelse, redusere inflammasjon osv.

Kostråd for å fremme folkehelsen og forebygge kroniske sykdommer, side 302: “For noen matvarer finnes det ikke gode holdepunkter for at sykdomsrisiko verken økes eller reduseres ved inntak (dvs. dokumentasjonen defineres ikke som overbevisende eller sannsynlig i den evidensbaserte kunnskapsoppsummeringen). Du kan også la deg inspirere av våre mange enkle og sunne oppskrifter. Anbefalingene skal gi grunnlag for planlegging av kosthold og fysisk aktivitet som bidrar til vekst, utvikling og god helse.


De tar også sikte på å redusere risikoen for sykdommer som har sammenheng med kosthold , fysisk aktivitet og stillesitting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg