torsdag 6. april 2017

Blodtrykk 150 90

Det betyr at du kan ha en økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk. Da er det ofte tilstrekkelig å endre til et sunnere kosthold og aktivitetsnivå for å holde blodtrykket stabilt. Undertrykket er trykket i arteriene mellom hjerteslagene, altså når hjertet hviler. Blodtrykket måles i enheten millimeter kvikksølv (mmHg).


Om høyt blodtrykk , forhåndsregler og behandling. Med blodtrykket mener vi til daglig trykket i det store kretsløpets pulsårer. Det er lavest når vi sover, og høyest når vi er utsatt for fysiske og psykiske påkjenninger.


Men urinprøven var negativ heldigvis Magesmerte og høyt blodtrykk kunne være tegn til svangerskapsforgif. Høyt blodtrykk kan være et lumskt fenomen fordi det ofte mangler symptomer. I mange tilfeller gir ikke høyt blodtrykk andre symptomer enn hodepine. Men konsentrasjonsproblemer, svimmelhet, pustevansker, synsforstyrrelse, forvirring og kramper kan være signaler på at blodtrykket er for høyt. Men hva regnes egentlig som normale verdier?


Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Hvis du har hjertesykdom, diabetes eller nyresykdom, bør du ha enda lavere verdier, under 130. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Disse grensene for høyt blodtrykk gjelder for alle voksne uansett alder og kjønn. Ligger blodtrykket rundt dette nivået, bør du passe på at det ikke stiger ytterligere og eventuelt vurdere å legge om til en mer blodtrykksvennlig livsstil.


Betablokkere brukes mot en rekke tilstander som høyt blodtrykk , hjertesvikt, angina pectoris, migrene, skjelvinger. De har også en stabiliserende virkning på hjerterytmen og kan beskytte mot rytmeforstyrrelser. Det kan også bety at vedkommende er over år. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer.


Fylkesvis variasjon i blodtrykk. Dette er tegn på at hjertet er belastet. Ta blodtrykket en gang eller to ganger per dag for to eller tre dager på rad. Skriv ned blodtrykket lesing hver gang. Gjennomsnittlig alle avlesningene sammen for å bestemme din gjennomsnittlige blodtrykk.


Men med alderen bliver ens pulsårer stivere og mindre eftergivelige. Derfor kan blodtrykket stige, og det er ikke unormalt at have et systolisk blodtryk omkring 1mmHg i års alderen. Det er dette blodtrykket som måles på legekontoret. Jeg går på p-piller, men legen min mener at dette ikke gjør noe.


Hva kan jeg gjøre for å få lavere blodtrykk. Jeg er ikke spesielt overvektig (170cm kg.)men pappa har også høyt blodtrykk v. Jepp, de symtomene du nevner og et blodtrykk på 1-bør absolutt tas alvorlig. Ring en lege og bli undersøkt du. Det er litt tidlig i svangerskapet for svangerskapsforgiftelse, men du bør absolutt bli sjekket.


Men antar at du allerede har vært hos lege eller jordmor siden du vet at du har protein i urinen og høyt blodtrykk. Trykket er høyest i hovedpulsåren (aorta) og nær null, det vil si lik atmosfæretrykket, i venene ved innmunningen til høyre forkammer i hjertet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg