torsdag 6. april 2017

Kynnere uke 15

De fleste vil merke kynnere først etter 20. Hos flergangsgravide er kynnerne gjerne mer intense. Kynnere kan være ubehagelige, men skal aldri være smertefulle. Kynnere begynner øverst i magen, og går nedover før de slipper taket.


Kynnere er en helt normal del av svangerskapet, men de skaper likevel bekymringer for mange gravide. For hva er normalt, og hva er ikke normalt? Og hvordan skal man vite forskjell på kynnere og rier - eller enda vanskeligere, for tidlige rier?


Har de siste dagene hatt press der livmoren ligger og det blir liksom helt hardt. Det er ikke vondt, men litt ubehagelig. Kan det være kynnere så tidlig?


Riene skal helst ikke begynne før du nærmer deg termin. Rier og veer er det samme. Babyen eller bare rumling? Den lille krabaten er omtrent på størrelse med en avokado. Jeg er nå uker på vei (i uke ifølge bim.) og jeg plages forferdelig med kynnere ! Gravid uke : Sex er ok.


Er det vanlig å ha masse kynnere allerede nå? Akkurat nå har jeg også rimelig vondt i korsryggen, etter en liten time i butikk. Noen råd om hva jeg skal gjøre? På størrelse med en ananas. Bena er trukket opp mot brystet, fordi det ikke er plass til å strekke dem i livmoren.


Men som sagt holder kynnere seg vanligvis på samme styrkenivå over tid. Vært hos legen i dag, fikk hastetime. Har kynnere (prematurkynnere som hun klate det) og blitt 1 sykemeldt og må ta det med ro. Finn din termin og hvilken uke du er i. Så redd og lei meg.


Blogg UKE MAGEBILDE. Kynnere : Vi har hatt et par falske alarmer hvor jeg har spurt. Tredje trimester - gravid uke for uke - Tidspunkt for f kynnere er individuelt, de fleste. Slike sammentrekninger kalles svangerskapsrier, kynnere eller falske rier.


Svangerskapsriene er lite smertefulle eller helt uten smerter, uregelmessige og det skal gå lenger enn 10- minutter mellom hver av sammentrekningene. De er normale og finnes hos de aller fleste gravide. Jeg blødde MASSE i uke 1 , og 16. Var samme som du beskrev, jeg gikk hjem fra jobb, gått av bussen og gikk hjemmover i tlf.


Plutselig trodde jeg at jeg ikke klarte å holde blæra, jeg var sikker på jeg tisset på meg. La på tlf og løp hjem. Du kan nevne det for din lege. Bricanyl kan gjøre at en får mindre sammentrekninger.


Du skriver at du nå har kynnere som kommer regelmessige, og som varer i sec til min. Med til min i mellom. Hvis du ikke kjenner noe, er dette helt normalt.


Mange gravide kan faktisk ikke kjenne noen ting før i uke noen-og-tjue. Gode tips i uke 15. Perioden rundt uke er for mange gravide en tid for blandede følelser og humørsvingninger. Men ei venninne av meg hadde kynnere fra ca uke i svangerskapet, og hun ble først sykemeldt i dager og deretter 1 sykemeldt resten av svangerskapet fordi hun hadde det flere ganger om dagen selv om hun tok det med ro (kontorjobb).


Jeg har begynt å få smerter i magen og lurer på om dette kan være kynnere. Har hatt det i en-to uker og det kommer og går litt utover dagen. Holder på i ca min. Nå har ikke jeg kjempestor mage enda, så det er vanskelig å kjenne at magen blir hard.


Men når jeg holder nederst under navelen. Jeg har også begynt og merke litt til noen svake kynnere , spesielt på kveldstid om jeg hoster mye, eller etter harde fysiske anstrengelser. I uke har barnet riktig god plass i livmoren, og barnets størrelse spiller ikke særlig inn på hvordan man ser ut utenpå.


Dersom en jordmor undersøker deg og måler livmoren din, vil hun finne toppen av livmoren din ca midt mellom symfysen og navlen. Og der er den rundt uke , uansett om man ”ser gravid ut” eller ikke! Altså gikk jeg inn i svangerskapsuke i går, og dermed er snart av graviditeten fullført.


Hvor stor er babyen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg