onsdag 26. april 2017

Allergi hos barn

Du kan handle trygt og enkelt på Vitusapotek. Vi har kunnskapen du trenger. Bestill fra Vitusapotek på nett. Stort utvalg, Rask og Enkel frakt. Her kan du bestille klargjøring.

Finn informasjon om din resept her! Spesialkompetanse innen hudpleie. Din beste rådgiver på hud. Få konkurranser, tilbud og råd. Registrer deg i dag!


Noen barn har bare en av disse allergiske sykdommene, andre kan ha flere allergiske sykdommer. I tillegg blir altså hos noen også astma utløst av allergien.

Noen av dem som har allergi kan også få hodepine og nedsatt luktesans, og mange sover dårlig og blir slappe og uopplagte. Symptomene på astma hos barn. Flere typer pollenallergier.


Det finnes mange forskjellige typer pollen i Norge. Opptil tre fjerdedeler av barna med astma vokser det av seg. Barn med alvorlig astma vil trolig fortsette å ha det som voksne. God astmabehandling fungerer i dag så bra at de fleste barna vil være aktive og friske.


Anbefalingen har vært at det ikke bør være husdyr i hjem med barn som er disponert for allergi. Nyere forsknings-resultater tyder imidlertid på at det å vokse opp med husdyr fra fødselen hverken gir mer eller mindre allergi eller astma hos barnet, enten det er disponert for å få allergi eller ikke. Utredning av allergi hos barn – derfor er det viktig. Mistenker du at barnet har allergi ? Du må aldri iverksette tiltak før barnet har fått en grundig utredning for allergi hos legen, da det kan få uheldige konsekvenser for barnets helse, utvikling og livskvalitet. Generelt er prognosen for en del matvareallergier, spesielt allergi mot melk og egg, så god at det er fornuftig med regelmessig oppfølging hos lege til en ser at dette går over.


Slik kan barnet unngå å ha spesialdiett lengre enn nødvendig. Når du kommer til vår avdeling vil du først få en grundig utredning omkring hvilken slags allergiske plager du. Vi skiller på akutt og kronisk elveblest.

Varer utbruddet opp til seks uker, kalles det akutt elveblest. Det utløses ofte av infeksjoner, særlig hos barn. De fleste tilfellene er akutte og går over i løpet av dager eller uker.


Hos små barn kan melk eller gluten føre til problemer med allergi eller intoleranse. Antistoffer i blodet gir allergi Den aller første gangen barnet kommer i kontakt med en matvare som det er allergisk mot, oppstår det vanligvis ingen allergisk reaksjon. Det skyldes at det ennå ikke har dannet seg antistoffer i barnets blod.


Akutte alvorlige astmaanfall hos barn vil tidlig i forløpet kunne gi symptomer som betydelig tung pust, påvirket tale, ubehag i brystet, hoste, og barna vil gjøre store anstrengelser for å trekke pusten. Ofte høres kraftige pipelyder fra lungene eller halsen. Har du symptomer som tett nese, nysing og kløe i øynene trenger det ikke være forkjølelse. Det kan være at du har en allergi. Den forklares med at barn i dag blir eksponert for færre bakterier og bakterielle infeksjoner enn tidligere på grunn av høyere levestandard og økt bruk av antibiotika.


Dette kan føre til at immunsystemet reagerer annerledes enn før og provoserer fram allergi og astma hos barn. Det er heller ikke alle typer allergier man kan regne med å vokse av seg. Inhalasjonsallergier som pollen, katt og hun samt medikamentallergier som penicillin vokser man ikke av seg. Det samme gjelder matvareallergier som nøtteallergi og allergi mot fisk, sier han. Barn har et meget aktivt immunforsvar og har ofte raskere bedring når man starter på diett enn voksne.


Barn som sliter med eksem bør testes for mat intoleranse i første omgang. Man kan i tillegg teste de for mat allergi om det er mistanke om dette. Er barnet ditt stadig forkjølet og snørrete?


Da bør man teste barnet for allergi. Slapphet hos barn er viktig å ta på alvor og å få grundig undersøkt hos lege. Hos eldre barn og voksne er allergi mot nøtter, gulrot, epler, pærer og andre steinfrukter samt skalldyr de vanligste typene. Vi utarbeidet søkestrategi for et systematisk litteratursøk.


Det ble søkt i medisinske databaser etter systematiske oversikter om forebygging av allergi hos barn. Forstå allergi symptomer hos barn vil hjelpe deg å avgjøre om barnet ditt blir berørt. Allergi symptomer hos barn Ifølge Singulair. Astma hos barn behandlas precis som astma hos vuxna med två typer av astmamediciner: luftrörsvidgande läkemedel som snabbt vidgar luftrören, och inflammationshämmande läkemedel som minskar inflammationen i luftrören på lång sikt. Noen får svært kraftige reaksjoner selv av ørsmå mengder av egg, andre får lettere ubehag som går over uten å gi dramatiske konsekvenser.


Matvareallergi, og også eggallergi, er vanligere hos barn enn hos voksne. Astma og allergi er en hyppig årsak til plager hos barn og unge i industrialiserte land. Om lag fem prosent av unge voksne har behov for legemidler mot astma, hos barn er andelen noe høyere enn dette.


Omtrent prosent av barn i skolealder og prosent av unge i puberteten har allergisk sykdom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg