tirsdag 25. april 2017

Kiropraktor frikort

Utgiftene til behandling hos kiropraktor gjev ikkje rett til frikort for helsetenester. Betaling for behandling i utlandet. Helseøkonomiforvaltningen (HELFO) yter stønad til behandlingsutgifter hos kiropraktor.


Behandling hos kiropraktor omfattes ikke av noen av frikortordningene. Nytt utseende på frikort. Er det frikort hos kiropraktor ?

Nei, frikort gjelder ikke hos kiropraktor. Dekkes kiropraktorbehandling av trygden (HELFO)? Ja, kiropraktoren sender direkteoppgjør til Helfo.


Du som pasient trenger ikke å søke Helfo om refusjon av dine kiropraktorutgifter i ettertid. Helfo gir støtte til behandling hos kiropraktor , men denne behandlingen gir ikke rett til frikort. Kiropraktorbehandling inngår ikke i frikortordning. Det er også slik at støtten du får er den samme uansett hvor mye det koster hos kiropraktoren. Altså kan det lønne seg å sammenligne pris, siden delen du får dekket er statisk.


Innbyggere finner digitalt frikort når de logger seg inn på helsenorge.

De digitale frikortene har frikortnummer, og er dermed gyldige som bevis for egenandelsfritak. For å finne sitt digitale frikort må innbyggere logge seg inn på helsenorge. Når taket er nåd sendes det automatisk ut frikortvedtak og et frikort i posten innen tre uker.


Når du har fått frikort betaler du ingen flere egenandeler resten av året. Neste år starter du på null. Det er bare godkjente egenandeler som teller med i opptjeningen til frikort for egenandelstak 2. Fysioterapeuten plikter å ha oppslag som viser gjeldende egenandeler og priser.


Det finnes to frikortordninger i Norge, én for egenandelstak og én for egenandelstak 2. Ordningene gjelder ulike tjenester. Frikort og egenandeler. Du får frikort for helsetjenester når du har betalt over et visst beløp i egenandeler. Informasjonen på helsenorge.


Det er ingen erstatning for undersøkelse eller behandling hos helsepersonell. Dette følger av folketrygdloven § 22-2. Stønad gis etter faste takster som er beskrevet i Forskrift om stønad til dekning av utgifter til behandling hos kiropraktor. Takst Kbrukes ved førstegangsundersøkelse og er på 1kroner. Så jeg lurer på om jeg kan få frikort ? Det er jo dyrt og jeg må gå dit ende lengere pga smerter i nakken.


Når du som helseaktør har avtale med Helfo, får du direkte utbetalt den økonomiske stønaden pasienten har rett til.

En avtale om direkte oppgjør er en personlig og gjensidig forpliktende avtale mellom deg og Helfo. En kiropraktor bruker først og fremst hendene sine for å behandle deg. Det kan hende du har hørt om andre som har fått nakken eller andre steder knekket opp av en kiropraktor.


Hva gjør en kiropraktor ? Du kan också komma i kontakt med oss via Mina Vårdkontakter E-tjänster. Vi jobbar på uppdrag av Stockholms Läns Landsting. Till oss kan ni komma utan remiss.


HELFO tilbyr i dag refusjon på 1kr for førstegangsundersøkelsen og kroner for de øvrige undersøkelsene. Dessverre gir ikke timer hos kiropraktor rett til frikort under noen av de aktuelle ordningene. På våra kliniker arbetar sjukgymnaster, arbetsterapeut, dietist, massageterapeuter, naprapat och kiropraktor i Stockholms city. Med högsta engagemang, professionalitet och tillgänglighet ska vi erbjuda behandling, rehabiliteringsträning, dietik, arbetsterapi och förebyggande insatser för att öka många människors livskvalitet.


Alle kiropraktorene i Norge pr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg