torsdag 14. januar 2016

Saus til ribbe

Saus til ribbe

Bestill nå og betal ved utsjekking. Kjapt og lekende lett å booke med. Enkel og trygg nettbooking. Les ærlige gjesteomtaler – book nå!


Saus til ribbe

Så godt som halve Norges befolkning spiser ribbe på julaften. Hvis du følger disse enkle stegene, vil julemiddagen være reddet i år også. Denne sausen til ribbe forutsetter at kraft av ribbe.


Når ribbe stekes i ovnen brukes vann, og når ribba er ferdig er det denne kraften du har over i et litermål (eller noe annet som tåler kokvarm væske). Fettet som legger seg på toppen tar du med en spiseskje og har i en tykkbundet kjele. Dette er en saus med masse herlig smak, perfekt til juleribbe.


Saus til ribbe

Her viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en kjempegod saus til ribbe. Oppskriften er like enkel som den er genial. For å få ekstra god smak på sausen kan du tilsette litt stekesjy fra stek, kalkun eller ribbe. Kok da sausen i ytterligere noen minutter til du har en fyldig saus. Pisk eventuelt inn en spiseskje kaldt smør før servering.


Det gir en blank og smakfull saus. Klassisk ribbesaus med kraft og ribbefett til et av julens store festmåltider. Slik lager du saus til ribbe. Og det er altså saus til ribbe. Sausen lager du mens ribben hviler, da får du det gode ribbefettet.


Men, denne sausen forutsetter at du får masse kraft fra ribba. Den klassiske sausen til ribbe er heldigvis ikke vanskelig å lage. Saus til ribbe - skal vi ha det? Stort sett er alle enige om at ribba skal ha sprø svor (bortsett fra meg som mener ribba er best uten svor) og at medisterkaker blir best om du lager dem selv.


Det er mye man er enig om i jula. Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsakvannet etc. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus. Ribbe er tradisjonell norsk julemat, og sjysaus er et selvskrevent tilbehør.


For å få en velsmakende vri på julemiddagen kan du enkelt sette ditt personlige preg på TORO Sjysaus. Brun saus kan tilpasses til de fleste kjøttretter. Vanligvis har vi sausen til for eksempel kjøttkaker, men i jula er det godt til medisterkaker og ribbe.


Denne brune sausen tilhører Arne Brimi, som godt husker lukta av sausbruning fra barndommen. Da var det bare å glede seg til middag, sier Brimi. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Her kommer mitt tips til deg på hvordan du får en supersaftig ribbe og en skikkelig smakfull og god saus – hvor du ikke trenger å bruke pose som et utgangspunkt – og veldig god og lettvint rødkål. For å få en ekstra touch på både sausen og rødkålen bruker jeg noen klunker Worcestersaus. Jeg lager ribbe kun en gang pr år og det er på julaften. Snitt svoren i ruter med en skarp kniv.


Gni ribben inn med salt og pepper. Pass på at du ikke skjærer i selve kjøttet. Gjør dette gjerne dagen før, slik at krydderet får tid til å trekke godt inn.


Smør en langpanne med smør og legg ribben med. Varm stekeovnen til 2grader. Hakk opp avskjær fra ribbe , og stek dette i kjelen med smør eller olje til det er godt stekt og har fått tydelig stekeskorpe. Ribbe med frikadeller, surkål, rødkål og brun saus Bent Stiansen vet hvordan han skal lage ribbe med sprø svor.


Denne oppskriften gir cirka en liter ferdig saus. Legg ribba med svoren ned i en langpanne. Her er oppskriften som gir deg saftig og sprø juleribbe. Hellstrøms oppskrift gir en saftig og smakfull ribbe. Husk å gni inn ribba med salt og grovkvernet pepper dagen før den skal stekes.


Tidsforbruk under min. La ribba hvile i ca. Potet: Vask potet godt og kok. Hvit saus er en god saus i seg selv.


Er formen tilpasset størrelsen på ribba bevares den gode stekesjyen og du har et kjempebra utgangspunkt for en god saus. Da er det rikelig med mat, og du har også litt kald ribbe til juledagslunsjene, hvis du liker det. Vær obs på at det er tykkelsen på ribba, og ikke antall kilo, som bestemmer steketiden. Svineribbe med surkål er Norges mest vanlige julemiddag.


Følg Wenches oppskrift på saftig ribbe med sprø svor og deilig rødkål. Hell av ca halvparten av vannet (det kan brukes til saus ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg