onsdag 20. januar 2016

Høyt blodtrykk medisin

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. Når det høye blodtrykket senkes, minskes denne risikoen betydelig.


Medisiner som brukes mot høyt blodtrykk har den medisinske fellesbetegnelsen antihypertensiva. På folkemunne kalles legemidlene ofte blodtrykksmedisin.

Hva gjør blodtrykksmedisiner? Høyt blodtrykk kalles blant leger hypertensjon. Hypertensjon deles inn i primær hypertensjon og sekundær hypertensjon.


Man antar at minst en fjerdedel av befolkningen i de nordiske landene har høyt blodtrykk. Noen tar allerede medisiner , men for dem som ikke gjør det, finnes det også andre måter å redusere. De som lider av høyt blodtrykk må endre noen av vanene sine for å ha en bedre livsstil, dette for å forebygge og ta hånd om problemer knyttet til blodtrykket.


Mange tror at de vil kjenne det dersom blodtrykket blir for høyt , men høyt blodtrykk gir deg vanligvis ingen symptomer. Ikke stans behandlingen med blodtrykksmedisin uten å konferere med legen.

Om du har hypertensjon og er gravid eller planlegger å bli gravi bør du snakke med legen din om hva som er den tryggeste medisinen å bruke. Om du har diabetes og bruker insulin, diskuter medikamentvalg med legen. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk. Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk.


De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Den første er gestational hypertensjon, diagnostisert når en gravid kvinne utvikler høyt blodtrykk like før levering, uten andre symptomer. Det finnes ingen mirakelkur mot høyt blodtrykk.


I løpet av fire til fem år vil alle de mest brukte legemidlene ved høyt blodtrykk - særlig angiotensinreseptor-blokkere - miste patent. De vil da komme på byttelisten og få trinnpris. Det sies at alle vil få det før eller senere hvis de lever lenge nok. På grunn av at det er så utbredt, er det mange urter for høyt blodtrykk på markedet.


Hvis du kjøper en blanding av urter for høyt blodtrykk finner du sannsynligvis noen av følgende urter inkludert. Ved moderat høyt blodtrykk er det likevel ikke opplagt at pasienten skal bruke medisiner – dette er avhengig av den totale vurderingen av risiko for slag eller hjerteinfarkt. Holder vi oss til høyt blodtrykk , som i prinsippet skal behandles uansett andre risikofaktorer, er andelen mye laver, kanskje prosent av 60-åringer og prosent av 75-åringer, sier hun. Dersom du kun har et høyt blodtrykk , men ingen risikofaktorer, er det liten grunn til bekymring - og grensen for hva en vil betegne som høyt blodtrykk , heves.


Nervøsitet og målinger.

Hvis man fastslår at pasienten har for høyt blodtrykk - har hypertensjon - er det en livslang tilstand og vil kreve behandling resten av livet. Dersom du går med høyt blodtrykk i flere år, kan dette føre til et overbelastet hjerte og fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer. Stress, overvekt, inaktivitet, høyt saltforbruk og et dårlig sammensatt kosthold kan bidra til blodtrykket. Over prosent av den norske befolkning – ca.


Hg systolisk blodtrykk. Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen. Ubehandlet hypertensjon kan øke risikoen for å utvikle alvorlige hjerteproblemer, slag, hjerneblødning og blodpropp.


En frisk kvinne kan utvikle høyt blodtrykk under svangerskap, kjent som svangerskapsindusert hypertensjon. Hvis man har fått konstatert for høyt blodstrykk, finnes det ulike typer medisiner som kan bidra til å senke det. De vanligste typene er: Kalsium-kanal-hemmer – reduserer spenningen i åreveggene og avspenner hjertets muskler lett slik at trykket reduseres. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer.


Dette er for eksempel Amlodistad. Du trenger ikke å ta blodtrykk medisin for å senke blodtrykket. Fordi, for å være brutalt ærlig, legemidler er en stor løgn.


Konvensjonelle leger og kardiologer forteller deg at legemidler er den beste og eneste sikre måten å senke blodtrykket på, men det er ikke sant.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg