torsdag 14. januar 2016

Graviditetstegn amming

Prøver du å bli gravi og lurer på om noe er på gang? Gravid uke for uke. LES OGSÅ: Terminkalkulator - slik regner legen ut din fødselstermin Andre, mindre vanlige tegn på tidlig graviditet inkluderer. Store mengder av hormoner i kroppen tidlig i svangerskapet kan gjøre en uvanlig emosjonell og gjøre at man gråter lettere enn vanlig.


Mange vet at amming er godt for barnet, men her er noen fun fact om amming som du (kanskje) ikke visste: fakta om amming. Melken tilpasser seg hvert enkelt barn. Spyttet i barnets munn forteller brystet hva slags melk du skal produsere.


Hvis barnet er sykt produserer brystet melk med antistoffer for den gjeldende sykdommen. Kan jeg fly når jeg er gravid? Hvor lenge opp mot termin kan jeg fly? Hvordan er det med reiseforsikringen?


Er vel noe de aller fleste bruker noen veldig få ganger, så blir det stående å ta opp plass. Men du får sikkert kjøpt det på Kitch’n, jernia og andre slike butikker. Hos oss finner du bra og ekte mammastoff om graviditet, amming , fødsel og småbarnslivet. Vi er et mammakollektiv og tilsammen har vi født over 1barn.


Ellers anbefales det å bruke kondom for å hindre smitte seksuelt. Ofte er det sykehistorien og utslettets utseende som gir diagnosen. Legen kan også ta prøve av herpessåret og sende det til dyrkning. Det tas også en blodprøve for å se om en har antistoffer mot herpes. Mange kvinner venter i spenning etter å kjenne tegn på at de er gravide.


Noen blir kanskje nervøse fordi de ikke har merket noe ennå. Det er viktig å huske på at alle svangerskap er ulike, og det er også graden av symptomer. Tidspunkt for de ulike symptomene vil også variere fra kvinne til kvinne.


Men det er viktig å få frem at det ikke finnes en fasit på mengden inntak under amming , da ulike babyer kan ha litt ulik toleranse. Hos en nyfødt tar det et par dager før koffeinet er ordentlig ute av kroppen, hos en baby på måneder tar det litt over et halvt døgn, og hos en baby på måneder tar det ca. Jeg er nysgjerrig på tidlige graviditetstegn ? Fikk dere noen før IKM og positiv test? Var dere prøvere eller ikke? Jeg hadde EL for en ukes tid siden, og litt lysrosa spotting på papiret for dager siden.


Idag kom det ganske kraftig brun utflod da jeg sto opp (sorry detaljer), og det har aldri s. Fosteret begynner tidlig å utvikle bryst, og fosterets bryst påvirkes av morens graviditetshormoner. Gutter og jenter har like bryst når de blir født, men når vi kommer i puberteten begynner modningen av brystene, og kvinner utvikler kvinnebryst – spesiallaget for amming. Haaper det er et godt tegn!


Har aldri foer vaert plaget av noe spesielt mye og flytende utflo men naa dager etter el kom det masse og det er her enda (en uke over el) Foeler meg ogsaa vaat hele tiden, og det er melkehvitt. Det kan gå over av seg selv, og hvis man får behandling, forsvinner det som regel få dager etter at en behandling er satt i gang. Egget og sædcellen har smeltet sammen til en klump av celler som deler seg med rekordfart, og nå bruker egget noen dager på å finne et passende sted i livmoren der det kan grave seg ned og ligge godt beskyttet.


Hvis du har vært kvalm, vil du kanskje oppleve at dette gradvis går over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg