fredag 29. januar 2016

Dyp depresjon

Dyp depresjon

Depresjon er ikke det samme som å føle seg litt nedfor. Typiske symptomer er tristhet, lite eller mye søvn, vansker med å interessere seg for ting og lav selvtillit. I tillegg kan man få søvnvansker og uro i kroppen når man er deprimert.


Man skiller ofte alvorlighetsgrad i mil moderat og dyp depresjon. Som tenåring og student gikk han gjennom en dyp depresjon , som han senere kom ut av ved hjelp av teknikker fra kognitiv og positiv psykologi. Han har skrevet bøkene Opp fra avgrunnen: Veier ut av depresjon og Glad igjen: Hvordan bli kvitt depresjon steg for steg, som oppsummerer teknikkene han benyttet. Kan man tross dyp depresjon le av morsomme situasjoner?


Eller er man nedstemmt hele tiden. Jeg se ingen mening i livet og prøver å få all hjelp for pliktbevisthetens skyld. En terapi virker når jeg selv ønsker det men jeg vet ikke om jeg har viljen til det.


Det er vanskelig å forklare hva jeg føl. Er du pårørende til en person som sliter med depresjon ? Sliter du med å vite hva du skal si og gjøre? Det vet jeg mine pårørende har gjort. Jeg har alltid hatt vanskelig for å fortelle de rundt meg hva jeg ville de skal gjøre for meg mens jeg har vært dårlig. Den syke har kanskje ikke en gang energi til å komme opp fra sengen om morgenen.


Når man er deprimert er viljen syk. Men å så gledesfylt når man kommer i mål. Kristian Hall gikk gjennom elleve år med dyp depresjon som tenåring og student.


Dyp depresjon

Han overvant depresjonen ved å praktisere teknikker fra kognitiv atferdsterapi og positiv psykologi, og har vært fullstendig frisk i mer enn ti år. Teknikkene han brukte finner du i Opp fra avgrunnen og Glad igjen! Men selv om å overvinne depresjon hverken er lett eller raskt gjort, er det langt i fra umulig. Denne artikkelen vil gi deg tips og teknikker for hvordan du kan komme ut av den depressive tilstanden.


Slik behandles depresjon : Lettere former for depresjon vil ofte gå over ved selvhjelpstiltak uten noen form for behandling. Unngå sosial isolasjon, ha flere aktiviteter i hverdagen, mosjoner en halvtime daglig, ha en god døgnrytme, spis sunt og unngå misbruk av alkohol. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp.


Dyp depresjon

Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp. Langtidssyke med dyp depresjon kan bli friske For mennesker som lider av alvorlig depresjon med melankolske eller psykotiske trekk, er det håp for et sunnere liv. Dette til tross for mange år med sykdom, og med et eller flere selvmordsforsøk bak seg. Jeg tror også at en endret livssituasjon kan holdes ved like en nedstemthet.


Nedstemthet og graden av den kan være et komplisert tema, siden noen kan lære seg å leve med den, og harr ikke helt kontakt med seg selv, men jeg tror det er svært få som klarer å leve med dyp depresjon over ti selv om en også kan tilpasse seg den. Den kan frata deg søvn, energi, venner, håp og muligheter. Alle kan bli deprimert, det være seg barn, unge, voksne eller eldre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg