tirsdag 26. januar 2016

Skuldersmerter

Finn skuldersmerter nå på Kensaq. Det finnes flere behandlingsalternativer som kan hjelpe mot skuldersmerter , alt fra legemidler til fysioterapi og noen ganger operasjon. Ved akutt innsettende smerte anbefales det å kjøle ned området med en ispose.


For å unngå frostskade bør du pakke isposen inn i et håndkle. Smerter i skulderen er svært vanlig.

Det finnes mange årsaker, og de fleste kan diagnostiseres, behandles og forebygges. Skuldersmerter kan ha en rekke årsaker, inkludert udiagnostisert traumatisk skade. Eksempler på årsaker til skuldersmerter er: Kompresjon i subakromialrommet, for eksempel ved subakromialt smertesyndrom.


Forverrelse ved bevegelse. Ofte nattesmerter og problemer med å ligge på den aktuelle skulderen. En sene, det vil si et bånd som fester en muskel til en knokkel, kan bli klemt under benet i skulderen.


En gjentatt bevegelse, for eksempel tunge løft, kan gi senebetennelse eller muskelfestebetennelse. Det viktig å kjenne til symptomene ved akutte skuldersmerter slik at man kan stoppe det før det blir kroniske smerter som ofte tar tid å behandle.

Litt hverdagsvondt er naturlig fra tid til annen og går seg som regel til, så du bør ikke slutte å bruke skulderen, sier han. Hvis du har hatt vondt i skuldrene over en lengre periode er det viktig å besøke en kiropraktor. Der findes en lang række sygdomme og tilstande, der kan være årsag til skuldersmerter.


De skal sikre, at senerne glider smidigt i forhold til hinanden. Om du bevisst holder bevegeligheten i skulderen vedlike fra når du begynner å kjenne skuldersmerter , kan du forhindre at tilstanden utvikler seg til en utvilsom frossen skulder. Imidlertid er de fleste av oss laget slik at begynnende, svake smerter er noe vi velger å overse. Vi satser på at de går over av seg selv. Hva skyldes skuldersmerter ? Prolaps kan også forårsake skuldersmerter.


Funksjonen i nakken, skulderen og armen må ofte sees under ett for å oppnå et tilfredsstillende resultat. Det kan være at man har falt og skadet. Det å ha skuldersmerter er vanlig.


Forekomsten er 6-, den 3. For en person kan skuldersmerter være å ikke kunne løfte på barna eller barnebarna. Hvis du vet hva muskelsmertene kommer av er det ofte mye du selv kan gjøre for å forebygge dem. For eksempel skyldes nakke- og skuldersmerter ofte en kombinasjon av dårlig trente muskler, dårlig arbeidsstilling og stress.

Vanligvis skyldes smertene betennelser i sener og muskelfester på grunn av ensidige bevegelser og langvarig muskelbruk (for eksempel hos dataoperatører, frisører og håndverkere). Pasienten har laterale skuldersmerter som blir verre ved belastning og særlig ved bruk av armen over skulderhøyde. Armløft i midtre del av bevegelsesbanen ved abduksjon fremkaller symptomer (smertebue).


Krafttester for rotatormansjettmuskulatur i midtre del av abduksjon fremkaller pasientens skulderplager. Med skuldersmerter menes smerter udgående fra strukturer i og omkring selve skulderleddet (glenohumeralleddet) eller acromioclavicularleddet (AC-leddet).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg