onsdag 27. januar 2016

Bronkitt behandling

Det vanligste kjennetegn er vond hoste. Man kan også få lett feber, verkende muskler, og tung pust ved lette fysiske anstrengelser. Ettersom de fleste tilfeller av akutt bronkitt skyldes virus, er lindrende behandling av symptomene som regel tilstrekkelig. Antibiotika har ingen hensikt ved viru sinfeksjoner. Legen vil vurdere akutt bronkitt som mulig årsak til plagene dine ved å sammenligne dine symptomer med det typiske sykdomsbildet av tilstanden.


Hun vil eventuelt lytte på lungene dine med stetoskop og inspisere munnhulen og svelget.

Hovedoppgaven for legen er å utelukke andre tilstander som kan kreve behandling. Dersom man har astma eller kronisk obstruktiv bronkitt fra før av, bør astmabehandlingen trappes opp. Kortvarig behandling med astmamedisiner kan være nyttig ved akutt bronkitt dersom man har tungt for å puste, selv om man ikke har astma fra før.


Slike medisiner motvirker sammensnøring av luftveiene, noe som ofte kan gjøre det lettere å. Refvem forteller at bronkitt i de fleste tilfeller går over av seg selv etter få dager uten behandling. Behandling av bronkitt. Hvis det trekker ut, det oppstår feber, pusten blir tung eller du føler deg dårlig, bør du nok imidlertid snakke med legen for å vurdere behandling , sier han.


Av øvrig behandling kan man forsøke slimoppløsende medikamenter (mukolytika), som trolig kan ha en viss lindrende effekt hos de med kronisk bronkitt.

Røykere med kronisk bronkitt har en økt sjanse for å utvikle KOLS, og kronisk bronkitt er i seg selv assosiert med en økt dødelighet, selv uten allerede foreliggende KOLS. Pasienter med akutt bronkitt bør drikke rikelig med væske (særlig vann). Mange leger ser nå at akutt bronkitt som regel er viralt, så antibiotika vil ikke hjelpe. En europeisk forskergruppe har testet effekten av antibiotika- behandling ved akutt bronkitt.


Har ingen nytte ved akutt bronkitt , med mindre langt forløp, høy CRP og dårlig allmenntilstand gir konkret mistanke om bakteriell infeksjon. Velg da antibiotika som ved lungebetennelse. Ved behov for behandling mot bronkitt og samtidig KOLS, se tiltak ved forverring av KOLS. Bakterielle infeksjoner er sjeldnere. Akutt bronkitt skyldes nesten alltid virus, og antibiotika vil derfor ikke ha noen effekt.


Bronkitten opptrer gjerne i forløpet av en forkjølelse. Hoste, av og til med slim, er det mest fremtredende symptomet. Tilstanden går vanligvis over uten behandling , kun unntaksvis er det grunn til å behandle med antibiotika. Bronkitt går stort sett over av seg selv, men reseptfrie legemidler som for eksempel paracetamol kan bedre symptomene.


Noen pasienter som er plaget av hoste, sover bedre om natten med hostedempende legemidler. Det er viktig å drikke rikelig med væske. Slimløsende legemidler skal gjøre det lettere å hoste opp slim. Kronisk bronkitt kan forebygges ved å unngå allergener som støv og røyk.


Forhindre virusinfeksjoner ved å opprettholde personlig hygiene og holde seg borte fra folk med forkjølelse og influensa.

Tidlig diagnose og behandling kan kurere sykdommen til en viss grad. Mange barn har et eller flere tilfeller av pipende, hvesende åndedrett (astmatisk bronkitt ), spesielt i forbindelse med en infeksjon i luftveiene. For personer med kronisk bronkitt er det problemer med å få luft ut og inn av lungene.


Studier tyder på at protrahert bakteriell bronkitt kan være vanligste årsak til kronisk våt hoste i førskolealderen ( 5–7), men tilstanden er lite kjent. Det kan bidra til at barna får andre diagnoser og annen behandling ( 9). Dersom man røyker og får bronkitt , er det viktig unngå å røyke, da dette kan forverre symptomene.


Denne artikkelen vil dekke symptomer, årsak og behandling av akutt bronkitt. Bronkitt kan i motsetning til lungebetennelse ikke ses på et røntgenbilde av lungene. Hva er behandlingen for bronkitt ? I og med at bronkitt ofte skyldes virus, er det ikke alltid nødvendig å behandle det med antibiotika. Du kan klare deg med å drikke rikelig, holde deg varm og tørr, og eventuelt ta hostestillende tabletter eller mikstur.


Som ved de aller fleste virusinfeksjoner, finnes det ingen spesifikk behandling. Bronkitt vil gå over av seg selv kun ved bruk av eget immunforsvar. Ved bronkitt , som ved alle infeksjoner, er det viktig å ta til seg mye væske og hvile.


Lungebetennelse er alvorlig og kan være livstruende, men med rask behandling blir de fleste helt friske. Har du lungebetennelse som er forårsaket av bakterier, er det sannsynlig at antibiotika vil drepe bakterien og fjerne infeksjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg