torsdag 7. januar 2016

Diabetes sprøyte

Spennende utvalg til deg og dit hjem. Norges beste prisgaranti hos Select. Sko, klær, accessoirer, helse og nyttige ting til hus og hage, samt interiør og pynt.


Hvis man har type diabetes , vil man med tiden ofte ha behov for tilskudd av insulin. En ny studie viser at de bekymrer seg unødig.

Man sammenlignet tilfredshet med behandlingen hos brukere av to nye midler mot diabetes. Vi støtter deg når du trenger det, og kjemper for bedre rettigheter og behandling for deg og alle med diabetes. Som medlem får du medlemsbladet Diabetes , medlemsforsikring og rabatt hos Interoptik, Odontia, Actic treningssentre, Roede AS og mange flere.


Diabetes mellitus (oftest bare kalt diabetes ) er en gruppe sykdommer som skyldes at kroppen ikke produserer nok insulin eller at insulinet virker for dårlig. Injeksjon og injeksjonssteder for insulin ved diabetes. Insulin trengs for at cellene skal ta opp næring.


Det anbefales en hyppig sjekk og variasjon av stikkstedene for å unngå infiltrater.

Blodsukker er det samme som glukose eller druesukker. Har du type 2- diabetes lager kroppen enten for lite insulin eller så virker ikke insulinet som det skal (insulinresistens). Insulinet du tar mot diabetes , lages i et laboratorium. Det er så likt naturlig menneskelig insulin som mulig og fungerer på samme måte. Medisiner som blir brukt ved diabetes type to, antidiabetika, er tablettmedisiner som senker blodsukkeret.


Førstevalg er metformin, men det finnes flere alternativer og noen av dem kan kombineres med metformin. Jeg ønsker å dele mine erfaringer og tanker rundt det å leve med en kronisk sykdom, både på godt og vondt. Håper at dette kan bidra til å skape større åpenhet og kunnskap rundt det å leve med diabetes.


Diabetes , formelt diabetes mellitus, også kalt sukkersyke (foreldet), er en kronisk sykdom med høyt blodsukker som skyldes absolutt eller relativ insulinmangel, eventuelt også insulinresistens. Ordet diabetes kommer fra gammelgresk διαβαίνειν diabainein , å gå gjennom, via latin diabētēs , og viser til den økte urinutskillelsen sykdommen fører til. Glucagon Novo Nordisk er for øyeblikkelig hjelp ved akutte tilfeller hos barn og voksne med diabetes som bruker insulin.


Legemidlet brukes når personen har besvimt (blitt bevisstløs) på grunn av svært lavt blodsukker. Dette kalles alvorlig hypoglykemi. Lette følinger er vanlig for personer med godt regulert diabetes type 1. Bruker du insulin og har tendenser til alvorlige følinger, bør du også ha en Glucagon- sprøyte med deg.

Denne bør nære pårørende og andre du er mye sammen med lære å sette. Finnes i to varianter: Type kalt barne- og ungdomsdiabetes, og type som også kalles aldersdiabetes. Type diabetes krever daglige insulinsprøyter. En vanligvis godartet svulst i binyremargen. Svulsten forårsaker overproduksjon av adrenalin og noradrenalin.


Sprøyter brukes til å tilføre eller ta ut væsker eller gass. Husk å alltid kaste sprøyteutstyr i beholdere egnet for risikoavfall. Her finner du et bredt utvalg spøryter uten kanyler. Ereksjonsproblemer er svært vanlig blant pasienter med diabetes type og er forbundet med lavere livskvalitet.


Nye medisiner mot diabetes gir lavere risiko for hjerteinfarkt. Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Gjør det enklere å håndtere diabetes.


Diabetes type øker faren for hjerteinfarkt, hjerneslag og åreforkalkning. Derfor vil mange med diabetes type ta forebyggende legemidler. Blodtrykksenkende legemidler. De fleste med diabetes type må ta blodtrykkssenkende legemidler. Refusjon av p- sprøyte.


Fra måneden etter man har fylt år til og med måneden før man fyller år, får kvinner dekket 1kr hver tredje måned til prevensjonsmidler (gjelder p-piller, minipille, p- sprøyte , p-ring, p-stav og spiral). De som bruker dyrere prevensjon enn dette må betale mellomlegget selv. På sikt vil noen i denne gruppen utvikle diabetes 2. Deltakerne var fra ulike land over hele verden.


De delte så deltakerne i to grupper, hvor den ene gruppen fikk instrukser om trening og diett for å unngå å utvikle.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg