torsdag 14. januar 2016

Nyttårsmeny 2018

Selv er vi invitert bort i år, så jeg slipper å tenke på nyttårsmenyen selv, men jeg har selvsagt laget noen forslag til menyer her på bloggen. Lyst å imponere, så er det denne menyen du skal gå for. Enten man ønsker en rolig kveld med et vennelag eller en større fest, er gjerne måltidet med på å sette en ekstra glans på hele kvelden.


Her gir vi deg forslag til tre-retters menyer med kalkun, reinsdyr eller lam som hovedrett. Finn din favorittmeny. Dette året har gått så fort, og nå står det et. Lær å lage en imponerende nyttårsmeny av en mesterkokk La mesterkokken ta deg steg for steg gjennom en femretters nyttårsmeny sammensatt av sesongens beste råvarer.


Du lærer også hvordan du skal finne gode viner som passer til. På nyttårsaften skal alt være ekstra fint. Det skal gjerne skinne i paljetter og stas – og ikke minst nyttårsmiddagen bør sette et verdig punktum for året som gikk. Enkel nyttårsmeny med luksuriøse råvarer Server deilig kamskjell, kalvefilet og sabayonne som inmponerer gjestene uten at du trenger å stresse.


Her finner du tips til bordpynten og forrett, hovedrett og dessert til nyttårsmiddagen, i tillegg til ferdige nyttårsmenyer med tre retter og oppskrift på kalkun. Kokk Miriam Østvik Jenssen har satt sammen en nyttårsmeny med fisk i forretten, kalkunbyst i hovedretten og nesten fryst dessert. Det blir waldorfsalat og hasselbackpoteter til kalkunen.


Kun det beste er godt nok på årets siste aften, men det er ikke alltid så lett å vite hva man skal servere. Her har vi satt sammen forslag på menyer med ulike råvarer som biff, kalkun og hummer, til hjelp og inspirasjon. Her bør det være noe som faller i smak hos de aller fleste av oss. Velg den menyen til nyttårsaften som frister mest eller sett sammen din egen.


Med nyttårsaften rett rundt hjørnet så er du kanskje godt i gang med å planlegge nyttårsmenyen. I år skal vi feire sammen med noen venner, og alle har fått i oppdrag å ta med en eller to retter, som vi skal sette samme til et koldtbord. Til små, intime nyttårsselskaper kan man gripe muligheten til å servere et gourmetmåltid med utsøkte råvarer og mange retter. Har du stor interesse for mat, lidenskap for råvarene og elsker å arrangere “det gode måltid” er denne siste dagen i året som en drømmedag å regne.


Mange ønsker å spise mer vegansk og vegetarisk i det nye året, noen vil spise sunnere, noen vil spare penger, og noen vil prøve noe nytt. Dessverre kan vi ikke tillate hundene å være med i restauranten, men dersom du ønsker å spise med din firbeinte venn kan vi servere middagen din på rommet. Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen. Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke. Ingen nyttårsmeny uten dessert!


Som med alt annet er det fritt frem for å lage flere ting, gjerne i små porsjonsskåler, slik at alle har plass nok i magen til å smake litt på alt. Opp til deg, det også! Følg meg gjerne på instagram og snapchat: kvardagsmat.


Det nærmar seg siste dagen i året, og tid for å tenkje på årets nyttårsmeny. På ein slik dag der kvelden er lang og det blir mykje venting er det ekstra stas å dekkje fint bord og slå til med tre rettar. Etter all den tunge julematen, så vil jeg nok foreslå en litt lettere nyttårsmeny.


Nyttårsmeny 2018

Vi begynner derfor med en klassisk forrett. Alle rettene er basert på personer. Dette er en klassiker og finnes i hundre vis av forskjellige varianter.


Denne varianten fant jeg for en stund siden hos God Fisk og fungerer glimrende. Nyttårsmeny ♫ Tre retters selskapsmeny !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg