tirsdag 5. januar 2016

Gravid lakris

Gravid lakris

Men norske retningslinjer advarer ikke mot stort lakrisinntak. Men nå frarådes det å spise noe mens man er gravid. Det er innholdskomponenten glycyrrhizinic acid som skal være potensielt skadelig for fostre. Finnene er et folkeslag som i likhet med oss nordmenn er glad i sin lakris helt fra ung alder. Nå har forskere fra Edinburgh og Helsinki sett nærmere på finske 8-åringer, spesielt med tanke.


Gravid lakris

Forskerne bak rapporten mener at det er viktig å informere gravide og kvinner som planlegger å bli gravide, om de skadelige effektene som lakris og andre matprodukter med lakris kan ha på fosteret. Men så fant jeg ut at jeg, som mange andre, må gi opp noe jeg er fullstendig avhengig av. En pose lakris per uke. Lakris - fy som gravid?


I disse studiene er høyt inntak definert som 5milligram glykyrrhizinsyre per uke eller mer. Inger-Lise Steffensen. Det tilsvarer cirka 2gram lakris per uke. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten.


Når du er gravid er det viktig å spise sunt og variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du og barnet trenger. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen. Hej jag har en fråga angående lakritskonsumtion och graviditet. Høy kvalitet og 9 nøyaktige med anonym og rask levering.


Billig, sikker og rask graviditetstest. Kjøp nå, test deg hjemme. Kjempe Utvalg - God Kvalitet Shop enkelt online her! Fram til for ca to uker siden har jeg spist en del lakris. Jeg er gravid i uke 25.


Og jeg leser at det er en del advarsler mot dette. For stort inntak tilsvarer 5milligram glycyrrhizin i uken. Det jeg lurer på er hvor mye dette tilsvarer. Alt med måte sier folk.


Vi vil inntil videre fraråde gravide å spise mye lakris , og titte nærmere på om den finske studien er overførbar til norske forhold. Finnene sier selv at de generelt spiser mye lakris , og. I Norge gjorde Vitenskapskomiteen for mat og miljø en risikovurdering på oppdrag fra Mattilsynet. I Finland blir gravide rådet til ikke å spise lakris. Vi ønsker å være en ansvarlig aktør.


Derfor jobber vi aktivt med ansvarlig innkjøp, har et høyt fokus på helse og ernæring, og har strenge retningslinjer for markedsføring mot barn og unge. De aktive stoffene i DGL er flavonoidene, som kan gi en betydelig beskyttelse mot sårdannelse som skyldes kjemisk påvirkning. Den som älskar lakrits och är gravid bör vara på sin vakt. En ny finsk studie visar att lakrits kan vara skadligt för fostret. Att äta mycket lakrits kan göra lika mycket skada som en fylla, enligt studien.


Kalsium trengs blant annet til utvikling og vedlikehold av skjelett og tenner. Gode kilder til kalsium er kumelk og plantedrikker, samt produkter laget av kumelk og plantedrikker som ost og yoghurt. Inneholder et stoff som kan skade fosteret.


Den karakteristiske smaken på lakris kommer fra lakrisrot. Og det er nettopp denne planten som gravide ikke skal få i seg for mye av. Grunnen er at lakrisrot inneholder glykyrrhizinsyre, et stoff som ser ut til å kunne ha negative helseeffekter for fosteret og langtidseffekter for barnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg