torsdag 28. januar 2016

Hvor lenge varer falsk krupp

Hos barn med stadige anfall med falsk krupp : Diskuter med legen om dere bør utstyres med kortison som dere selv kan gi barnet ved eventuelle senere anfall. Falsk krupp er en godartet tilstan men hosten kan være plagsom. Som regel har sykdommen et lett forløp, men en sjelden gang kan det være nødvendig å innlegge barnet på sykehus til behandling med oksygen eller eventuelt med respirator.


Hva er falsk krupp ? Som oftest vil sykdommen starte som en forkjølelse. Etter hvert fører det til betennelse og hevelse i slimhinnen i halsen, samt i området rundt og like nedenfor stemmebåndene. Les mer om falsk krupp – det kommer plutselig. Hvor lenge varer egentlig forkjølese og andre luftveisinfeksjoner hos.


Hos oss kommer falsk krupp gjerne i forkant av forkjølelse, og han er ikke så veldig syk. Minsten har det nå iflg legevakta, og har fått efedrin. Men det virker jo ikke, og dette er tredje natta han er like tett. Våkna i natt av skikkelig ekkel bjeffende hoste hos jenta mi, hun ble til slutt hysterisk og det var vanskelig å roe henne ned. Pusten hennes var også veldig ekkel.


Varer lenger enn forventet. Forfatterne bak studien skriver at i Storbritannia og i USA står slike infeksjoner for over en tredjedel av barns besøk hos primærhelsetjenesten. Infeksjonen gjør at slimhinnene rundt stemmebåndene hovner opp. Hos små barn er passasjen i halsen trangere enn hos voksne, og hevelsen kan derfor gi tung pust og den bjeffende hosten som kjennetegner falsk krupp. Hosten kan vare litt lenger.


Sykdommen forverres ofte om natta når barnet ligger og bedres om dagen. Ved forverring av falsk krupp kan det forekomme pusteproblemer og oksygenmangel. Sjeldent ses det en livstruende lukking av luftveiene. Hvordan behandles falsk krupp ? I noen tilfeller kan det vare lenger og kreve oppfølging av lege eller innleggelse ved sykehus. I mer sjeldne tilfeller kan det føre med seg økende tungpust, og vare lenger.


Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Vi har en gutt på år som fikk konstatert falsk krupp hos legen i går. Det begynte tirsdag med at han var litt hes, men ellers i fin form. Natt til onsdag var det ganske urolig og han pustet tungt, men natten gikk ok.


Men hvor mange dager bør jeg forvente at det varer før jeg evt. Er det ok å sove ute i vogna når man har falsk krupp ? Vi ringte ikke legevakten, selvom lommelegen anbefalte det ved første gangs hendelse, for vi fikk roet det ned etterhvert. Hun hadde tett pust i hele natt, men sov med meg - under et åpent vindu med litt ekstra klær på.


Noen som har fått betapred tabletter til ungene sine når de har krupp ? Min har fått det nå, hvor lang tid. Hvis tilstanden anses å være spasmotic krupp , er det på grunn av en allergi eller reflux og kan ikke spre seg fra person til person. Hver barnehage håndterer syke barn annerledes. Barnehagene Regler.


Vær obs på at falsk krupp og astma likner veldig på hverandre - og det gjør behandlingen med å være i kald luft også. Da vi hadde et anfall, var legevakten sprutsikker på at det bare var falsk krupp , fastlege hadde også problemer med å akseptere at han har astma selv etter sykehusinnleggelse i to døgn med kraftig astmaanfall.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg