fredag 8. januar 2016

Migrene medisiner

Migrene medisiner

Den viktigste innsatsen gjør du selv ved å unngå de tingene som utløser migrene hos nettopp deg. Dersom du likevel får anfall, finnes det flere medisiner som reduserer de verste plagene (anfallsmedisiner). Hvis du har hyppige og plagsomme anfall, kan det også være aktuelt med forebyggende medisiner. Migrene uten aura: Hodepineanfall som varer 4-timer og har flere av de følgende karakteristika: Hodepinen er halvsidig (kan skifte side fra anfall til anfall), smerten er pulserende, hodepinen er moderat til alvorlig, og den blir verre ved fysisk aktivitet. Migrene er ikke en farlig sykdom, men anfallene kan være svært ubehagelige og forstyrre i hverdagen.


Medisiner mot migrene. De fleste legemidler mot migrene kommer i tablettform. Noen føler seg imidlertid for kvalme til å svelge piller. Da kan du spørre legen om du kan få tabletter som løser seg opp i vann eller i munnen, en nesespray eller en stikkpille. Reseptfrie legemidler.


Paracetamol, aspirin og ibuprofen kan hjelpe ved migrene. Migrene - medisin som triptaner kommer i flere former som f. I samråd med din lege og ved hjelp av en hodepinekalender vil dere kunne finne ut hva som passer ditt behov. Ved bruk av slike migrene-medisiner er det viktig å passe på å ikke bruke de mer enn ganger per måned pga at det.


Migrene medisiner

Ny lovende medisin for behandling av migrene kommer snart! Publisert av Torfinn Hansen den 16. En ny gruppe migrenemedisin er nå til godkjennelse hos de amerikanske og europeiske legemiddelmyndighetene. Ny medisin knekker migrenen før den starter.


Laila tok kontakt med fagansvarlig lege ved Volvat Hodepinesenter, Tine Poole, og prøvde ulike forebyggende medikamenter. For Laila virket disse sånn passe. Så fikk jeg høre om prøveprosjektet for en ny type migreneforebyggende medisin , og hev meg på det, sier Laila. For å unngå plagsom tretthet bør medisinen tas et par timer før ønsket innsovning, og dosen bygges langsomt opp over mange uker. Forskjellige triggere kan utløse anfall hos personer med migrene.


Aura er et forvarsel om et migreneanfall. I perioden etter hodepinen føler enkelte seg utslitt, og de kan ha muskelverk. Forekomsten av migrene øker fra puberteten og frem til års alderen. Omtrent prosent av alle kvinner og syv prosent av alle menn i Norge har migrene.


Migrene er en kronisk nevrologisk sykdom som kjennetegnes av tilbakevendende moderat til alvorlig hodepine, noen ganger ledsaget av kvalme og oppkast. Smertene kan hindre deg i daglige gjøremål. Migrene er den vanligste hodepinetypen som fører til legebesøk, men likevel anslås det at over halvparten av de som har sykdommen ikke har fått stilt diagnosen hos legen.


Migrene medisiner

Det finnes flere gode behandlinger. Varierende Sykdommen varierer i hyppighet og intensitet gjennom livet, samtidig som den varierer fra person til person. Migrene er en vanlig nevrologisk sykdom, med prevalens på i den voksne befolkningen, som medfører store sosiale, økonomiske og psykologiske belastninger (1–3). Kvinner er oftere affisert enn menn. Migrene debuterer ofte i tenårene og har høyest prevalens i alderen til år ( 4).


Som sådan kan altså migrene være både en primær og en sekundær lidelse. Under følger tre regler for migrene -lignende hodepine, som er situasjonsbetinget.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg