torsdag 14. januar 2016

Høyt blodtrykk behandling

Finn Behandling Av Høyt Blodtrykk. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Mål blodtrykk og puls med våre nøyaktige og brukervennlige blodtrykksmålere. De fleste som har høyt blodtrykk , føler seg ikke syke. Når det høye blodtrykket senkes, minskes denne risikoen betydelig.


Høyt blodtrykk behandling

Hypertensjon er den hyppigste forebyggbare årsak til død i Europa, dette til tross for at gjennomsnittlig blodtrykk i befolkningen har vært fallende i de siste – år. Over prosent av den norske befolkning – ca. Hg systolisk blodtrykk.


Hypertensjon deles inn i primær hypertensjon og sekundær hypertensjon. Høyt blodtrykk kalles blant leger hypertensjon. Ved primær hypertensjon finner man ingen åpenbar bakenforliggende årsak for det høye blodtrykket , men det ved sekundær hypertensjon finnes det en bakenforliggende årsak (for eksempel en innsnevring i en nyrearterie).


Høyt blodtrykk behandling

Man antar at minst en fjerdedel av befolkningen i de nordiske landene har høyt blodtrykk. Noen tar allerede medisiner, men for dem som ikke gjør det, finnes det også andre måter å redusere. Leger kaller ofte høyt blodtrykk for hypertensjon. Hvis du har én høy blodtrykksmåling, må du måle blodtrykket ved to eller flere anledninger for å bekrefte at du har høyt blodtrykk. Du bør også måle blodtrykket i begge armene.


Dersom du kun har et høyt blodtrykk , men ingen risikofaktorer, er det liten grunn til bekymring - og grensen for hva en vil betegne som høyt blodtrykk , heves. Nervøsitet og målinger. Hvis man fastslår at pasienten har for høyt blodtrykk - har hypertensjon - er det en livslang tilstand og vil kreve behandling resten av livet. Personer som har gått med høyt blodtrykk i mange år, har ofte fortykkelse av veggen i venstre hjertekammer.


Dette er tegn på at hjertet er belastet. I Norge har rundt av den voksne befolkningen høyt blodtrykk. Det er en myte at høyt blodtrykk har ikke noe med personlighet å gjøre, og det er ikke slik at folk med høyt blodtrykk er nervøse, hyperaktive folk. Beskjed om høyt blodtrykk kan i seg selv øke det blodtrykket man senere måler (1), og øke personens engstelse for framtidig sykdom. Imidlertid kan denne negative effekten oppveies av råd og behandling som senker blodtrykket og dermed også risiko for sykdom, først og fremst slag og hjerteinfarkt (2).


Er blodtrykket ditt faretruende høyt , kan du bli lagt inn til akutt observasjon og behandling. I de fleste tilfeller er behandling av høyt blodtrykk livslang. Noen kan få hodepine, men det er snarere unntaket enn regelen. For noen er det også arvelig. Noen igjen får det på grunn av trening eller under graviditet.


Høyt blodtrykk behandling

Høgt blodtrykk (hypertensjon) er ein svært vanleg tilstan som er vanlegare di eldre ein blir. Dei fleste med høgt blodtrykk blir behandla av fastlegen, men hos enkelte kan det vere aktuelt å tilvise til spesialist. Heldigvis er det mange tiltak som kan motvirke de skadelige effektene høyt blodtrykk har på kroppen.


Ofte er det nødvendig å bruke medisiner som senker trykket. Behandling av høyt blodtrykk (hypertensjon) Valg av medikamenter for å behandle hypertensjon er avhengig av det høye blodtrykkets årsak, alvorlighetsgra progresjonshastighet og komplikasjoner. Ved lett forhøyet blodtrykk kan mange redusere dette ved livsstilsendringer, men noen vil også trenge legemidler.


Høyt blodtrykk behandling

Ved hjertesvikt er hjertets pumpeevne svekket så mye at hjertet ikke klarer å forsyne kroppens organer med tilstrekkelig mengde oksygen. Her finner du en oversikt over årsaker, symptomer, behandling og bivirkninger ved hjertesvikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg