onsdag 13. januar 2016

Fly med vann i øret

Ikke kast bort pengene dine: Se våre billige flybilletter og bestill på nett nå! Vi flyr fra mer enn 9flyselskaper. Fly med oss verden rundt! Finn den billigste flybilletten.


Sammenlign på Reiseguiden før du bestiller.

Drikk rikelig med koffeinfri væske ( vann er best) gjennom hele flyturen. Væske i mellomøret er en tilstand der mellomøret, som normalt er luftfylt, er fylt opp med væske uten at det foreligger noen ørebetennelse. Væsken er seig eller slimete, men det er ingen bakterieinfeksjon, kun en irritasjon. Mellomøret er forbundet med svelget gjennom øretrompeten (tuba Eustachii). Min datter på snart to år har trolig vann i mellomøret på begge ørene og vi skal etter planen ut og fly i morgen med et lite (og vinglete) widerøe- fly.


Kan trykkforskjellene man opplever i fly forverre seg av at det er væske i mellomøre og ikke luft? Bør vi droppe flyturen denne gangen eller utgj. Forsøk å få en del av luften inn i øret uten å holde føneren for nært - så du ikke brenner deg.

Tips 4: Kjøp antiseptiske øredråper. Ta to til tre dråper i øret og rist på hodet slik at de kommer lenger inn. Etter du har gjort dette står du slik at øret med vann i vender ned mot bakken.


Da skal vannet komme ut med dråpene. Det vil sannsynligvis komme ut av seg selv. Det kan også fjernes hos lege, men det blir ne. Vann i øret som du ikke får ut? Les også: Se opp for de norske feriemonstrene.


Så for at du skal slippe å irriterere deg, og i tillegg ikke skal få noen form for infeksjon i øret , kan det være greit å vite om noen triks for å få fjernet vannet før det oppstår bakterier. Jeg sliter med dott i venstre øre etter bading. Det smalt i øret med en intens smerte hele kvelden. Jeg prøvde alt som står her, ingenting hjalp, kun smertestillende.


Nå etter to dager er smerten borte, men jeg har fått en sinnsyk piping i øret (tinnitus). Kan jeg ha skadet trommehinnen med bading? Jeg har ikke stukket noe i øret. Du kan forsøke å tvinge luften opp i mellomøret ved å utlikne (som du gjør når du lander med fly eller svømmer nedover i vannet ).

Lykkes du med dette får du presset luft med det riktige lufttrykket inn til mellomøret og ubehaget forsvinner, men kun for en kort periode siden lufttrykket rundt oss forandrer seg hele tiden. Dette rommet er vanligvis fylt med luft. Slik kan de tre knoklene som finnes her bevege seg fritt og overføre lydsignaler fra trommehinnen til det indre øret. I det indre øret omdannes signalene til nerveimpulser som går til hjernen.


Vi skal fly til København i dag, og minstemor på er forkjølet og har klaget på vondt i det ene øret i natt. Hun har ikke feber, men litt forhøyet temperatur (under 38). Det frister lite, og vi har også svært dårlig med tid til det, å sitte på legevakten, og det er vel heller ikke så mye de re. For noen kan det ta flere dager å få utlignet trykket, og i mellomtiden kan mellomøret delvis bli fylt med væske.


Dermed opplever de nedsatt hørsel, sier Hasle. Finnes det noen triks for å unngå dotter i ørene? Ja, bruk nesespray en god stund før landing, kanskje en halvtime før. Men der skal man jo skylle øret med vann etterpå, og nå har jeg enda mer vann der inne. Hørselstapet og tinnitus er vanligvis er på et øre og hørselstapet blir vanligvis verre med årene.


Meniérès sykdom i Norge. Det er ingen kjønnsforskjell og sykdommen viser seg som oftest i – års alderen. Migrene er påvist å ha en sammenheng med lidelsen. Hva er betennelse i det ytre øre ? Betennelse i det ytre øre er en betennelse eller et eksem i huden i øregangen.


Hvordan oppstår en slik betennelse? Sliter med det samme, bortsett fra at jeg har hatt vann i øret siden søndag og jeg har ikke fått ut en dritt. Har riktignok bada hver dag, men har ikke fylt på vann akkurat. Jeg er plaget med “tromming” i det ene øret , men kun når jeg ligger med øret på puta, og det samtidig er noe lyd i rommet.


Da trommer det i “takt” med lyden, og stopper ikke. Slik har det vært i en årrekke, og har lært å leve med det. Jeg må bare legge meg på andre siden for å få sove. Da hadde hun med alt de trengte for hele flyturen, inkludert varmt vann på termos til morsmelkerstatningen.


Jeg ville ikke gitt ungene mine varmtvannet som serveres på flyet før fylte ett år, sier hun. Man bør også forberede seg på alle eventualiteter, råder hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg