tirsdag 12. januar 2016

Akutt ørebetennelse voksne

Praktisk otoskop for hjemmebruk. Lar deg lyse og se inn i ørene. I dag regnes akutt mellomørebetennelse for en godartet sykdom som ofte spontanhelbredes.


Små barn er ofte mer utsatt for ørebetennelse enn voksne – og får ofte vondt når det skjer. Hvem av oss kan ikke huske første gang (eller siste for den saks skyld) vi fikk ørebetennelse ? Før fylte år vil av alle barn ha hatt sykdommen. Tilstanden opptrer sjeldnere hos større barn og voksne. Spørsmål publisert 5. Forrige søndag hadde jeg store smerter og dottfølelse i ve. Jeg dro til legevakten av redsel.


Ifølge Mayo Clinic, oppstår den vanligste ørebetennelse hos voksne i det ytre øret, og er ofte kalt svømmer øre. Denne typen infeksjon skjer når fuktighet er fanget i øregangen fra bading, bading eller eksponering for et fuktig miljø. Betennelsen anses som akutt hvis den varer kortere enn seks uker, og den har da gjerne en bakteriell årsak, det kan også være pga.


Akutt og kronisk ørebetennelse. Er varigheten over tre måneder definerer man betennelsen som kronisk. Ofte er årsaken her en soppinfeksjon, allergi eller kronisk hudsykdom.


Risikoen for dette er størst hos små barn, som naturlig nok har trangere kanaler enn større barn og voksne. Infeksjon i mellomøret. Vanlig komplikasjon til øvre luftveisinfeksjon. Bakteriell årsak finnes hos 30–.


Mer enn av barn har hatt minst én akutt mellomørebetennelse før skolealder. Barn som går i barnehage eller har søsken som går i barnehage, er spesielt utsatt. Dag fire med smertefull ørebetennelse her – takk for dette blogginnlegget, det er enda vanskelig å finne noe vettugt om ørebetennelse hos voksne på nettet. Hos voksne er akutt lymfoblastisk leukemi den minst vanlige av de akutte leukemiene. Dette kjennetegnes ofte ved smerter i øret etter en forkjølelsestilstand.


De aller fleste blir bedre etter dager fra symptomdebut og trenger ikke antibiotika. Kun i noen tilfeller er det indikasjon med penicillinbehandling. Mellomørebetennelse forekommer i akutt og kronisk form.


Hos voksne kan sekretorisk otitt være uttrykk for alvorlig underliggende sykdom. Sjeldnere ennå er tilfeller av ørebetennelse hos voksne. Du kan føle deg svimmel eller ut av balanse når du har en ørebetennelse på grunn av en opphoping. Jeg tror jeg har fått ørebetennelse.


Grunnen til at jeg lurer er at det ikke bare er kjempe kjempe vondt i øret på venstre side, men jeg har litt vondt i kinnet også og litt i munnen på samme siden. Får jeg medisiner mot dette hos legen? Gidder liksom ikke dra med meg små barn til legen imorgen. Hvert tiende barn i førskolealder har hatt ørebetennelse mer enn fire ganger i løpet av et.


Diagnosen blir vanligvis stilt på grunn av symptomer på beinmargssvikt, det vil si anemi, infeksjoner og blødninger. Smerte er hovedsympt omet ved en akutt øregangsinfeksjon, og den kan bli ganske kraftig. Du kan også oppleve kløe og dottfølelse, som om det er noe som blokkerer i øregangen. Lyder kan bli litt dempet. Symptomene oppstår raskt, oftest i løpet av et par dager.


Legen vil kunne stille diagnosen ved å titte inn i øret ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg