fredag 8. januar 2016

Føling symptomer

Når du får symptomer på grunn av at blodsukkeret er for lavt, kalles det føling. Det er veldig sjelden at personer som ikke har diabetes får føling. Det vil variere når du opplever å få føling (symptomer på lavt blodsukker). Lavt blodsukker har du når blodsukkeret er på 3. Det vil si symptomer som har med hjernens reaksjon på lavt blodsukker å gjøre.


Norge er et lite lan og det er få eksempler på nordmenn som har brøytet nytt land i den medisinske verdenshistorie, men vi har da noen.

Et meget godt eksempel er Asbjørn Følling, som ved sin forskning åpnet et helt nytt forskningsfelt og la grunnlaget for en virksomhet som hvert år forhindrer alvorlig hjerneskade hos tusenvis av barn. Føling Føling er varsel om at blodsukkernivået er i ferd med å bli faretruende lavt. Først merker man det kanskje på at personen blir veldig irritabel og litt vrang. Deretter kommer ofte symptomer som svetting, skjelving, hjertebank og synsforstyrrelser.


Det finnes en rekke symptomer på at en med diabetes har en alvorlig føling. Symptomer på hypoglykemi. Slike symptomer kan være svetting, blekhet, skjelving og nummenhet.


Tale-og hukommelsesvansker og forvirrethet er andre vanlige tegn på insulinsjokk.

Diabetes symptomer. Les mer om symptomene ved diabetes type 2. Medisiner og kosthol fysisk aktivitet er viktig behandling for best mulig helse ved diabetes. Barn som ikke behandles, vil få symptomer allerede 2-måneder etter fødselen.


De første symptomene er redusert kontaktevne, hyperaktivitet, brekninger, eksem og kramper. Ubehandlet blir barna sterkt mentalt tilbakestående. I Norge fødes det 3-barn med Føllings sykdom hvert år.


Har man symptomer på hypoglykemi i forbindelse med sport kan man prøve å innta sammensatte karbohydrater (stivelse, f.eks. pasta) før trening og under trening enkle karbohydrater (f.eks. druesukker) Har man fått konstatert reaktiv hypoglykemi er den viktigste behandlingen endring av kostvanene. Den vanligste årsaken til føling er for mye insulin, men det kan også skyldes økt aktivitetsnivå, for lite eller for sjeldent inntak av karbohydrater, feil medisindosering, stort alkoholinntak, cøliaki, ubalanse i stoffskiftet og stress. Det er stort sett kun personer med diabetes som får føling.


Hva må du gjøre når du treffer en person med nevnte symptomer ? Finn ut om pasienten er diabetiker, om du kan. Se etter SOS-kapsel eller identifikasjonskort. Hvis du er usikker og ikke har mulighet til å måle blodsukkeret, skal du handle som ved lavt blodsukker eller føling.


Som eksempel vil abstinensen til en dempende stoff ofte kjennetegnes av angst og uro. Når pasienter kommer til henne lytter hun til hva kvinnene sier og ser på eggstokkene om det er ingen eller få egg igjen. Om dyret ditt ikke spiser kan det få føling.

Dette er en overdose insulin og kan føre til at dyret blir slapt og i verste fall få anfall. Da er det viktig å fòre dyret med en gang, og da gjerne med sukker eller honning. Grunnet den gradvise utviklingen lærer man seg ofte å leve med plagene. Mange tolker dem som vanlige tegn på aldring, og det kan derfor gå lang tid før diagnosen stilles. Ved symptomer på føling skal pasienten ha i seg sukker F. Forvarsler, symptomer og risikofaktorer.


Et hjerneslag kan varsle sin ankomst og symptomene må tas på alvor selv om anfallet er gått over i løpet av minutter eller timer. Et drypp kommer brått og en kan ikke beskytte seg mot det der og da. Lær FAST-REGELEN som hjelper å avsløre hjerneslag, det kan redde liv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg