onsdag 13. februar 2019

Svangerskap uke 10

Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment fra Metabo. Babyverden har en podcast uke for uke. Under tema vil du for hver uke kunne lese en oppsummering av det som ble sagt i podcasten. Fødselslege Tilde Broch Østborg: Nå er babyen i magen et lite foster. Følg graviditeten uke for uke.


Les hva som skjer med babyen i magen, og i mors kropp. Få gode tips til dere som skal bli foreldre hver uke i svangerskapet. Hvis ikke, er det på tide nå. Den skal skje senest i uke 12. Dette fordi du trenger henvisning fra jordmor eller lege, og fosterdiagnostikken skal tas fra uke til avhengig av metode.


Uke begynner mandag 2. Se det aktuelle ukenummeret og oversett mellom ukenumre og datoer på Ukenr. Fosterets utvikling denne uken. Ved slutten av denne uken er de fleste organsystemer anlagt, og dette markerer slutten av det vi kaller embryonalperioden. Fra nå av snakker vi om føtalperioden, og det voksende livet inni deg betegnes som foster.


Svangerskap uke 10

Når du er gravid i uke dannes barnets tenner og håret begynner å gro på hodet. I uke er barnet nesten centimeter langt fra hode til sete. Armer og bein var den store utviklingsnyheten i forrige uke , men denne uken handler det mest om ørene.


Ytterøret utvikles i slutten av denne uken , og akkurat nå sitter ørene veldig lavt på hodet. Etterhvert som hodet blir større, flyttes ørene til rett posisjon på hver side. Snart vil din stemme bli barnets favorittlyd!


Se også videoer av graviditetens første, andre og tredje semester og fosterets utvikling. Denne undersøkelsen gjøres ved hver konsultasjon fra og med uke 24. Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel.


Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning. Så tidlig kalles fosteranlegget for et embryo.


Svangerskap uke 10

Den embryonale periode starter i uke og ender i uke 10. Mot slutten av uke vokser det frem små knopper som skal bli til armer og bein. Embryoets mål disse ukene er – mm.


Armene utvikler seg raskere enn beina. Barnets vekst er hurtig som en rakket når du er gravid i uke 10. Gravid uke – Fostrets utvikling.


Det lille barnet er nå på størrelse med en sviske, men det er langt i fra like skrukkete (uansett om barnet faktisk ligger i vann heletiden). Ved tvillingsvangerskap skjer forløsning vanligvis senest i uke 3 og fødselspermisjonen starter tre uker før forløsning. Fra svangerskapsuke er tvillingsvangerskap en godkjent sykdomsdiagnose i folketrygdloven.


I ICPC kan en benytte Wog skrive Tvilling (trilling, firling, femling, x-ling) svangerskap som tekst. Det har gått dager siden unnfangelsen. Nå er alle indre organer, som nyrer, lunger, kjønnsorganer, mage og tarmer dannet og har begynt å samarbeide, men de er fremdeles ikke ferdig utviklet. Hjertet er fullt utviklet og slår rytmisk. Mange av funksjonene i hjernen og nervesystemet er nå helt utviklet.


Barnet skiller allerede ut litt urin, som blir en del av fostervannet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg