tirsdag 5. februar 2019

P stav graviditet

Virkestoff og merker. P - stav inneholder virkestoffet etonogestrel. Over halvparten av de gravide med p - stav viste seg å være gravide før staven ble satt inn.


Om en gravid kvinne ønsker å fortsette graviditeten, er det ingenting i veien for dette. Innsetting av p - stav innebærer at en tynn stav legges under huden på innsiden av overarmen. Fare for graviditet med p - stav ?

Er jeg beskyttet mot graviditet med p - stav og p -piller? Beskyttet mot graviditet fra p - stav til p -piller? Jeg fikk satt inn en p - stav utenom mensen for to uker siden og hadde ubeskyttet sex i kvel. Og de kan brukes av de aller fleste.


I Storbritannia har 5kvinner rapportert uønsket graviditet som følge av at implantatet. MSD Norge produktet med den nye p -staven. Plaststaven inneholder hormonet et hormon av sammen typen som du finner i mini-piller.


Daglig utskiller plaststaven en liten mengde hormon som er tilstrekkelig til å gi deg sikker prevensjon.

Har p - stav og ingen mens. Siste året kom det mange symptomer på graviditet , men testene var negative (både blodprøve og test). Så nu når e har gått over tiden på staven kjennes det ut som mensen e på anmarsj. Kvalme kan forekomme f. Denne må byttes etter år.


Du finner oversikt over hormonfrie prevensjonsmidler nederst i denne artikkelen. P -staven inneholder kun hormonet gestagen. Den forebygger graviditet på samme måte som p -piller. Det er svært liten sjanse for at du har blitt gravid med p - stav. Dette hindrer eggløsningen, men også andre funksjoner i kroppen.


P -ringen er en liten myk og elastisk ring som kvinnen selv setter inn i skjeden. Hvis du velger p -piller, p -ring eller p -plaster, kan du få utlevert inntil et halvt års forbruk av disse produktene på én gang. Er du år, betaler du 2kroner. Les også: Gratis p -piller.


Ifølge studien er nesten annenhver graviditet i Storbritannia uønsket, og halvparten av disse igjen skyldes at prevensjonsmetoden svikter. Man kan få endret blødningmønster med p - stav. SVAR: Hei Jente år Så fint du skriver til ung.


Hvordan virker p -staven?

Gestagen skilles ut fra p -staven og tas opp i blodet. Bruk av p - stav hindrer eggløsning og gjør slimet i livmorkanalen mindre gjennomtrengelig for sædceller. Den daglige hormondosen som skilles ut er tilstrekkelig for å hindre graviditet. Med p - stav kan man ha uregelmessige småblødninger uten at det betyr noe. Det er oftest mest i starten og så blir det mindre etter hvert.


Dersom man blør mye kan det i seg selv noen ganger væ. Dersom staven settes inn mellom første og femte dag i menstruasjonen, er du sikker fra første dag. Du kan også få satt inn p - stav utenom de fem første dagene i menstruasjonen, men da må du bruke tilleggsprevensjon, for eksempel kondom, i dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg